Go Back

Ristede græskarkerner

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl græskarkerner
  • 1 l vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk olie (oliven, rapsolie eller smør)
  • Evt. andre krydderier

Sådan gør du

  • Rens græskarkernerne og kog dem i 10 min i letsaltet vand (1 tsk salt).
  • Lad kernerne dryppe af i en si og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. 
  • Drys med olie, 1 spsk salt og evt. krydderier. Vend kernerne, så olien og krydderier fordeles jævnt. 
  • Rist kernerne i ovnen ved 160°C i 30 minutter. Rør ca. hver 10. minut og tag dem ud, når de sprøde og lysebrune.
  • Græskarkernerne køler af på et stykke køkkenrulle og kommes i glas. De kan holde sig sprøde i en uges tid.