Go Back Email Link

Stegt Polenta med Parmesan

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Afkøling 1 time
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 6 dl hønsebouillon
  • dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
  • 1 tsk salt
  • 200 g majsgryn
  • 20 g revet parmesan (1 dl)
  • 3 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Bring bouillon og hvidvin i kog og drys majsgryn i under omrøring. Skru ned for varmen til svag varme og lad det koge i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring til det er en tyk grød.
  • Rør revet parmesan og salt i majsgrøden.
  • Spred grøden jævnt ud på bagepapir i en 20 cm form eller i en sandkageform og sæt den til afkøling i mindst en time (den kan sagtens laves dagen før). 
  • Skær polentaen i 8 aflange firkanter på ca. 5x10 cm. Bruges en sandkageform, skal de være ca. 1 cm tykke.
  • Steg skiverne sprøde ved god varme på en pande med olivenolie. De steges i ca. 3 minutter på hver side, til de har fået god farve.

Noter

Polenta fritter.
Skær den afkølede majsgrød i pommes frites størrelse. Bland de udskårne frites med 3 spsk olivenolie og bag dem på en bageplade ved 225°C i 30 minutter til de er sprøde. Drys med parmesan og salt og evt. lidt krydderier.