Go Back Email Link

Chili Olie

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 250 ml

Ingredienser

  • 6 chili, stærke
  • 250 ml olie (vindruekerne, raps, oliven)
  • 2 tsk tørrede chiliflager

Sådan gør du

  • Fjern stilken og skyl chili. Blend dem, til de er snittet til et par millimeter store stykker.
  • Varm olien op ved svag til mellem varme og kom de snittede chili i. De skal boble en lille smule og de varmes i ca. 10 minutter til de tager en smule farve. De må ikke brankes.
  • Kom de tørrede chiliflager i en skoldet flaske. Hæld olien fra gryden gennem en tæt si og ned i flasken ved hjælp af en trakt. 
  • Lad olien trække et par dage inden brug.

Noter

Jeg skolder både flaske, si, tragt og hvad jeg ellers bruger i en stor gryde med kogende vand. Så kan olien holde sig i både halve og hele år.