Go Back

Svampe-artiskok sauté

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g blandede svampe
  • 1 ds artiskokhjerter (eller 2-3 friske)
  • 1 citron
  • 25 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk frisk timian
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rens svampene og skær dem i kvarte. Skær artiskokhjerter på langs i 6-8 lige store dele.
  • Kom svampe og artiskokhjerter sammen med presset hvidløg og timian på en godt varm pande med smør og olie og steg dem i 5 minutter.
  • Drys med salt og peber og server til et godt stykke kød.

Noter

Med friske artiskokker er fremgangsmåden den samme, og artiskokkerne klargøres inden:
  1. Fjern de nederste yderste blade og skræl stænglen. Stænglen kan også fjernes helt.
  2. Skær resten af de hårde blade og alt det grønne væk.
  3. Skær artiskokken i ca. otte dele på langs og skær skægget væk.
  4. Steg dem sammen med svampene.
  5. Smag på artiskokkerne, der muligvis skal have lidt længere tid på panden inden de er bløde, men stadig med bid i.