Go Back Email Link

Flettede durumflutes med solsikkekerner

Forb. tid 2 timer 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 4 flutes

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 200 g durummel
  • 500 g hvedemel
  • 100 g solsikkekerner
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk akaciehonning (eller rørsukker)
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand. Rør durummel i og tilsæt salt og sukker samt olie.
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 1 time og 30 minutter.
  • Flettede flutes*. 
    Del dejen til 4 flutes. Del hver af disse i tre stykker, der rulles til pølser. De flettes og enderne trykkes sammen. Lad dem hæve 30 minutter.
  • Pensl med æg og bag ved 225°C i 15-20 minutter. Dampovn: 80%. Almindelig ovn: stil et ovnfast fad med vand i bunden af ovnen.

Noter

* alternativt formes brødene lidt mere rustikke:
  • træk dejen ud til en stor firkant på ca. 25*30 cm.
  • Del den med en kniv på den lange led i fire lige store dele.
  • Tag fat i hver ende og drej modsat to gange.