Go Back

Spaghetti med cremet tomatsauce

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g linguine
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 ds flåede tomater
  • 1 tsk chili flakes
  • 1 tsk italiensk krydderi*
  • 250 g creme fraiche 38%**
  • 1 pk røget skinke (f.eks. 60 g serrano)
  • ½ rød peberfrugt
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl revet parmesan
  • Persille eller basilikum

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og steg dem blanke i olivenolie i en gryde eller en sauterpande.
  • Blend tomaterne og tilsæt sammen med chili efter smag og italiensk krydderi. Lad saucen koge. Skru ned og lad den simre i 10 minutter.
  • Kog pastaen efter anvisninger på pakken.
  • Tilsæt creme fraiche til saucen og lad det simre yderligere 10 minutter. Steg imens skinken let sprød på en pande sammen med fintskåret peberfrugt.
  • Smag saucen til med salt og peber. Saucen kan evt. blendes for en finere konsistens.
  • Hæld pasta i en stor skål og bland med sauce, skinke og peberfrugt. Drys med rigeligt parmesan og pynt med finthakket persille. 

Noter

*hurtig opskrift på hjemmelavet italiensk krydderi
**Der skal anvendes 38%. Hvis der anvendes en mindre fedtprocent, skal der en smule hvedemel i creme fraichen, og så må den kun koge i kort tid for at undgå, at den skiller.