Puds kødet og skær det i strimler. Brun kødet ved god varme, evt. af et par omgange, og stil det til side.
Snit løg, gerne lidt groft, selleri og hvidløg og steg dem klare i ca. 5 minutter i olie i en gryde.
Tilsæt spidskommen, chili, røget paprika og fennikelfrø evt. sammen med lidt mere olie og varm det i et par minutter. Snit chilien fint (husk at smage på et stykke for at vurdere styrken) og steg det med i et minuts tid.
Tilsæt det stegte kød, oksebouillon, flåede tomater der er mast med en gaffel, kanel, italiensk krydderi, sukker og laurbærblade. Krydr med et drys salt og peber.
Sæt låg på og lad retten simre i mindst 3 timer og gerne 6-7 timer.
Når der er 30 minutter tilbage skæres peberfrugt i lidt grove stykker og tilsættes sammen med de drænede bønner, som simrer med den sidste halve time, mens salaten laves.
Fjern laurbærbladene og smag til med salt og peber og muligvis lidt mere chili.
Servér med nachos, en frisk avocado-tomat salat og en skefuld creme fraiche. Husk en kold Corona Extra med en kvart skive lime i.