Go Back Email Link

Chili Con Carne

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg skært oksekød (f.eks. bov eller spidsbryst)
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk chili, tørret
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1-2 frisk chili finthakket (afhængig af styrke)
  • 1 kanelstang (eller 1 knsp kanel)
  • 2 dl oksebouillon
  • 1 ds flåede tomater
  • 2 tsk pizza krydderi*
  • 2 tsk muscovadosukker (eller brun farin)
  • 3 laurbærblade
  • 2 rød peber
  • 2 ds røde kidneybeans
  • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • Chiliolie!
  • Creme Fraiche 18%
  • Nachos
  • Avocado-Tomat salat**

Sådan gør du

  • Puds kødet og skær det i strimler. Brun kødet ved god varme, evt. af et par omgange, og stil det til side. 
  • Snit løg, gerne lidt groft, selleri og hvidløg og steg dem klare i ca. 5 minutter i olie i en gryde.
  • Tilsæt spidskommen, chili, røget paprika og fennikelfrø evt. sammen med lidt mere olie og varm det i et par minutter. Snit chilien fint (husk at smage på et stykke for at vurdere styrken) og steg det med i et minuts tid.
  • Tilsæt det stegte kød, oksebouillon, flåede tomater der er mast med en gaffel, kanel, italiensk krydderi, sukker og laurbærblade. Krydr med et drys salt og peber. 
  • Sæt låg på og lad retten simre i mindst 3 timer og gerne 6-7 timer.
  • Når der er 30 minutter tilbage skæres peberfrugt i lidt grove stykker og tilsættes sammen med de drænede bønner, som simrer med den sidste halve time, mens salaten laves.
  • Fjern laurbærbladene og smag til med salt og peber og muligvis lidt mere chili. 
  • Servér med nachos, en frisk avocado-tomat salat og en skefuld creme fraiche. Husk en kold Corona Extra med en kvart skive lime i.

Noter

* Nemt, hjemmelavet italiensk krydderi
(eller brug 1 tsk basilikum, 1 tsk oregano og lidt merian)
**Avocado-tomatsalat
  • 2 avocado
  • 6 tomater
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 lime
  • 1 tsk salt
Snit, bland og servér