Ryst blomsterne fri for evt. insekter og andet godt (de skal ikke skylles). Fjern evt. brune blade. Klip blomsterne og de tyndeste stængler ned i en stor gryde.
Skyl citronerne og skær dem i skiver. Kom dem ned i gryden sammen med hyldeblomsterne.
Opløs sukker og citronsyre i kogende vand. Hæld sukkeropløsningen over hyldeblomsterne.
Stil gryden et køligt sted og lad saften trække i 5 dage. Rør en gang i mellem.
Si hyldeblomstsaften over på flasker, der er skyllet med kogt vand og Atamon. Jeg bruger gerne først i et dørslag og derefter en saftsi af stof. Alternativt kan man også bruge et viskestykke.
Efter 5 dage er saften så koncentreret, at den kan blandes op med vand i forholdet ca. 1:2 eller 1:3.
Saften kan opbevares på køl i op til 4 uger eller fryses og nydes hele sommeren.
Noter
* 10 citroner giver en noget syrlig smag, som jeg godt kan lide. Men skal smagen af citron være knap så kraftig, reduceres antallet til 6 stk.