Go Back Email Link

Hyldeblomstsaft

Forb. tid 1 time
Trækketid 5 days
Samlet tid 1 time
Antal 3 liter

Ingredienser

  • 80 hyldeblomstskærme
  • 1 kg sukker
  • 1 kg rørsukker
  • 3 l vand
  • 2 ps citronsyre
  • 6-10 citroner, økologiske*

Sådan gør du

  • Ryst blomsterne fri for evt. insekter og andet godt (de skal ikke skylles). Fjern evt. brune blade. Klip blomsterne og de tyndeste stængler ned i en stor gryde.
  • Skyl citronerne og skær dem i skiver. Kom dem ned i gryden sammen med hyldeblomsterne.
  • Opløs sukker og citronsyre i kogende vand. Hæld sukkeropløsningen over hyldeblomsterne.
  • Stil gryden et køligt sted og lad saften trække i 5 dage. Rør en gang i mellem.
  • Si hyldeblomstsaften over på flasker, der er skyllet med kogt vand og Atamon. Jeg bruger gerne først i et dørslag og derefter en saftsi af stof. Alternativt kan man også bruge et viskestykke.
  • Efter 5 dage er saften så koncentreret, at den kan blandes op med vand i forholdet ca. 1:2 eller 1:3.
  • Saften kan opbevares på køl i op til 4 uger eller fryses og nydes hele sommeren.

Noter

* 10 citroner giver en noget syrlig smag, som jeg godt kan lide. Men skal smagen af citron være knap så kraftig, reduceres antallet til 6 stk.