Go Back Email Link

Boller i Karry

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hviletid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 14 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 tsk salt
  • 2 løg
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel
  • ½ dl mælk

Karrysauce

  • 1 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 madæble
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk smør
  • 2 dl hønsebouillon
  • 4 dl mælk (evt. 1 dl fløde)
  • 1 spsk æblecidereddike (eller 1 spsk gastrik*)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk maizena til jævning

Tilbehør

  • 4 dl ris

Sådan gør du

  • Kog risen efter anvisninger på pakken, når der er ca ½ time til spisetid.

Kødboller

  • Rør kødet sejt med salt. Riv løget på et rivejern. Tilsæt æg, løg, hvedemel og halvdelen af væden og rør farsen godt sammen.
  • Lad den hvile minimum 10 minutter (gerne i 1 time) og rør resten af væden i lidt ad gangen til farsen har en passende konsistens.
  • Bring vand i kog og tilsæt 1 tsk salt. Form farsen til kødboller med en våd spiseske og en våd håndflade og kom dem i let kogende vand i 3-5 minutter. Tag bollerne op, når de flyder til overfladen og læg dem til side, mens saucen laves.

Sauce

  • Hak hvidløg og løg fint. Snit æblet i tern.
  • Steg løg, hvidløg, æbler og karry i smør. Tilsæt hønsebouillon, mælk og lad det koge op (er det en festdag erstattes 1 dl mælk af 1 dl fløde). Tilsæt eddike eller gastrik samt salt og peber.
  • Blend saucen godt (kan udelades) og jævn med maizena.
  • Læg kødbollerne i saucen og varm det godt igennem inden retten serveres med ris.

Noter

 * Se en nem opskrift på den uundværlige gastrik.
 
** Rispilaf: Steg ½ løg i en gryde. Tilsæt ris og lad dem suge fedtstoffet. Tilsæt vand og kog efter anvisningerne. Tilsæt 1 peberfrugt skåret i tern og stegt bløde på en pande.