Go Back Email Link

Bagte æg med chorizo og tomater

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g chorizo
  • 4 tomater
  • 1 pk frisk mozzarella
  • 4-6 æg
  • Salt og friskkværnet peber
  • Grønt pynt, f.eks. persille, oregano eller basilikum

Sådan gør du

  • Skær chorizo i mindre stykker og steg det 2 minutter på panden i lidt olivenolie. Hak løg og hvidløg fint og steg dem blanke sammen med chorizo.
  • Skær tomaterne i mindre stykker og kom dem i panden sammen med frisk mozzarella revet i mindre stykker. Lad det stege i 2-3 minutter til tomater er en smule blødere.
  • Lav små forybninger i tomaterne til æggene og slå dem ud. Kom et låg på panden (jeg bruger gerne staniol med en lille åbning til dampen), og lad det stege i ca 5 minutter til æggehviden er hård og blommen stadig er blød. Krydr med flagesalt og en smule peber.
  • Pynt med lidt grønt og stil panden på bordet.

Noter

Æg til mange.
Lige så snart der er mere end 4 æg i panden, kan det godt blive lidt overfyldt.
Så bruger jeg enten to pander og deler ingredienserne op, eller også bruger jeg en bradepande. Hvis retten skal i ovnen, skal alle ingredienser, bortset fra æg, tilberedes i en pande. Når saucen er klar, kommes den forsigtigt i en bradepande eller et ovnfast fad og æggene slås ud i små fordybninger. Bages ved 200°C i ca. 8-10 minutter indtil æggehviden er hård og blommen blød.