Go Back Email Link

Blommemarmelade af Mirabel

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 1 kg Mirabel blommer
  • dl vand
  • 1 tsk vanillesukker (eller 1 vanillestang)
  • 200 g sukker
  • Atamon

Sådan gør du

  • Skyl og tør blommerne.
  • Udsten blommerne og kog dem i vand i 4-5 minutter, indtil de er bløde.
  • Mos blommerne gennem en si for at fjerne skallerne. Jeg brugte mit spätztle jern, men en si med jævnt store huller er fin.
  • Kom blommekødet sammen vanillesukker og sukker retur i gryden og kog under omrøring i ca. 10 minutter, indtil den har konsistens som marmelade. Læg evt. en skefuld på en kold tallerken for at kontrollere konsistensen, da marmeladen samler sig, når den afkøles.
  • Hæld marmeladen på et varmt skoldet glas, som er skyllet med 1 tsk atamon i 1 dl vand.