Go Back Email Link

Pizza Mamma Lucia

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 1 stor pizza

Ingredienser

  • 1 pizzadej*
  • 1 broccoli
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk koncentreret tomatpure
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 glas hvidvin**
  • 1 spsk hakket oregano***
  • ½ dl hakket basilikum***
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 tomater
  • 250 g parmesan

Sådan gør du

  • Lav pizzadejen. Forvarm ovnen til den højest mulige temperatur - gerne op til 300°C.
  • Skyl broccoli og skær den i mundrette stykker. Kog den i ca. 8 minutter, til den er bidefast.
  • Hak løg og hvidløg fint og steg dem blanke i olivenolie. Tilsæt og brun kødet.
  • Tilsæt koncentreret tomatpuré og hvidvin og lad det simre 10 minutter under låg. Skær imens tomater i tynde skiver og riv parmesanost.
  • Krydr med friskhakket oregano og basilikum samt salt og peber.
  • Fordel først tomater og dernæst broccoli på pizzabunden. Hæld kødsaucen over og slut af med revet parmesan.
  • Bag Pizza Mamma Lucia i ca. 5-10 minutter til kanten er gylden og sprød (ved 300°C tager det ca. 5 minutter).

Noter

* Det bedste er en hjemmelavet pizzadej
** 1 glas = ca. 1¼ dl, hvis man er til at måle. "Et glas" for mig er sådan cirka dét, jeg ville hælde op til et glas vin til mig selv.
*** Er der ikke friske krydderurter i køkkenet, så kan 2-3 tsk af denne italienske krydderiblanding også bruges.