Pizza Mamma Lucia | 6pm.dk

Pizza Mamma Lucia

En fantastisk og anderledes pizza, som overrasker med sin gode smag. Det er vores รฆldste favorit pizza, som vi vender tilbage til gang pรฅ gang. Den er sรฅ god, at den ogsรฅ sagtens kan serveres for gรฆster.

Jeg kan kun anbefale at lave sin egen hjemmelavede pizzadej. Det giver bare en sprรธdere og bedre oplevelse, selvom det krรฆver, at der er god tid til at lave maden. Skal det gรฅ stรฆrkt, er jeg dog ikke bleg for at bruge en fรฆrdig pizzadej.

Pizza Mamma Lucia | 6pm.dk

Kรธdsauce

Hvidvinen er meget vigtig, da den giver det helt rigtige pift til kรธdsaucen, og sรฅ er der jo et par glas til kokken. Jeg bruger gerne en italiensk hvidvin, som er lidt tรธr og ikke for sรธd. Nรฅr jeg vรฆlger vinen er det vigtigste, at jeg udelukkende bruger en hvidvin, som jeg ogsรฅ selv vil drikke.

Mรฆngden af parmesan ser meget voldsom ud, men den svinder ind, nรฅr pizzaen bliver bagt.

Pizza Mamma Lucia fรธr ovnen | 6pm.dk

Lidt om parmesan

Ricotta vs Parmesan vs Grana Padano: hvad er forskellen udover prisen? Jeg bruger Grana Padano i stor stil, men Parmesan kan smage en smule bedre/kraftigere (og er ogsรฅ dyrere). Ricotta har en lidt anden smag og struktur, men kan erstatte eller erstattes af de to andre typer uden problemer. Skal osten spises i stykker til et ostebord i stedet for revet i maden, vil jeg foretrรฆkke Parmesan eller Ricotta, men til brug i maden er det smag og behag.

Pizza Mamma Lucia

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 1 stor pizza

Ingredienser

  • 1 pizzadej*
  • 1 broccoli
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lรธg
  • 4 fed hvidlรธg
  • 3 spsk koncentreret tomatpure
  • 300 g hakket oksekรธd
  • 1 glas hvidvin**
  • 1 spsk hakket oregano***
  • ยฝ dl hakket basilikum***
  • Salt og friskkvรฆrnet peber
  • 4 tomater
  • 250 g parmesan

Sรฅdan gรธr du

  • Lav pizzadejen. Forvarm ovnen til den hรธjest mulige temperatur – gerne op til 300ยฐC.
  • Skyl broccoli og skรฆr den i mundrette stykker. Kog den i ca. 8 minutter, til den er bidefast.
  • Hak lรธg og hvidlรธg fint og steg dem blanke i olivenolie. Tilsรฆt og brun kรธdet.
  • Tilsรฆt koncentreret tomatpurรฉ og hvidvin og lad det simre 10 minutter under lรฅg. Skรฆr imens tomater i tynde skiver og riv parmesanost.
  • Krydr med friskhakket oregano og basilikum samt salt og peber.
  • Fordel fรธrst tomater og dernรฆst broccoli pรฅ pizzabunden. Hรฆld kรธdsaucen over og slut af med revet parmesan.
  • Bag Pizza Mamma Lucia i ca. 5-10 minutter til kanten er gylden og sprรธd (ved 300ยฐC tager det ca. 5 minutter).

Noter

* Det bedste er en hjemmelavet pizzadej.ย 
** 1 glas = ca. 1ยผ dl, hvis man er til at mรฅle. “Et glas” for mig er sรฅdan cirka dรฉt, jeg ville hรฆlde op til et glas vin til mig selv.
*** Er der ikke friske krydderurter i kรธkkenet, sรฅ kan 2-3 tsk af denne italienske krydderiblanding ogsรฅ bruges.

Hvis du vรฆlger at lave denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig pรฅ Instagram med #6pm_dk.

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.