Pasta med chorizo og krydret tomatsauce | 6pm.dk

Pasta med Chorizo og Krydret Tomatsauce

Nemt, hurtigt og lækkert. Italiensk Pasta Rigatoni med et strejf af spansk krydderi. Retten er klar på under 30 minutter.

Jeg elsker alt italiensk mad: det er simpelt og godt. Få gode råvarer sat sammen så det ser godt ud og smager lige så godt. Her er retten krydret med chorizo, som også er en virkelig god krydret pølse, som jeg bruger mere og mere. Retten kunne også laves med en krydret Salsiccia eller Ventricina, men de er ikke så nemme at få fat i; og chorizoen har bare den rette smag og størrelse til en pastaret.

Variationer

Som de fleste pastaretter er der masser af muligheder for at rette det hele lidt til. Prøv for eksempel med en peberfrugt i tyndes strimler eller kvarte champignon. Lidt persille i stedet for oregano og basilikum gør retten lidt mere hjemlig, men stadig med en god smag.

Jeg kan også godt lide at bruge en tsk Gastrik i tomatsaucen, men en tsk vineddike kan også give retten et ekstra pift.

Og er man til en lidt mere cremet tomatsauce, kan man jo godt komme en dl (mad)fløde i retten.

Pasta med chorizo og krydret tomatsauce | 6pm.dk

Lidt om flåede tomater

Alle har deres kæpheste, og en af mine, sådan rent madlavningsmæssigt, er flåede tomater. Jeg køber altid hele flåede tomater, for jeg har en fornemmelse af, at det er bedre tomater. I en dåse hakkede tomater finder man ofte rigtig mange toppe, flere end der kan være tomater i dåsen. så jeg gætter på, at her bruges alle tomater; også anden sortering. Så hellere hakke dem selv på skærebrættet. Det tager kun et minut ekstra.

Lidt om parmesan

Ricotta vs Parmesan vs Grana Padano: hvad er forskellen udover prisen? Jeg bruger Grana Padano i stor stil, men Parmesan kan smage en smule bedre/kraftigere (og er også lidt dyrere). Ricotta har en lidt anden smag og struktur, men kan erstatte eller erstattes af de to andre typer uden problemer.

Pasta med Chorizo og krydret tomatsauce

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chorizo* (150-200 g)
  • 4 gulerødder
  • 2 tsk italiensk krydderi** eller tørret oregano
  • 1/2 tsk chiliflager, efter smag og behag (eller 1/2 chili, hakket fint)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 dl rødvin eller hvidvin (kan erstattes af bouillon)
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 ds flåede tomater
  • 400 g Rigatono (eller anden penne pasta)
  • 1/2 dl vand fra pastaen
  • Parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og steg dem 2 minutter i olivenolie.
  • Skær chorizo i skiver og steg dem sammen med løgene, til de har fået en smule farve.
  • Riv gulerødder og kom dem sammen med chorizo og steg et par minutter. Tilsæt italiensk krydderi, chiliflager og salt og peber.
  • Kom vinen ved og lad den koge ind til det halve. Tilsæt grøntsagsbouillon sammen med hakkede flåede tomater (hak dem på et skærebræt). Lad retten simre mens pastaen koger.
  • Kog pasta som anvist på pakken. Gem 1/2 dl af pastavandet, som bruges til at spæde tomatsaucen op med, til den har den rette konsistens.
  • Kom den kogte pasta sammen med tomatsaucen og vend det godt. Pynt med revet parmesan og frisk basilikum.

Noter

* Er Chorizo lavet med naturtarm, er det ikke nødvendigt at fjerne “skindet”, inden den steges.
** Se nem opskrift på hjemmelavet italiensk krydderi her.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.