Steaksalat

En perfekt grillet steak er godt. Det er en god simpel salat også. Bland disse to dele, og salaten bliver suveræn! Denne salat er specielt god om sommeren, hvor grøntsagerne og kødet kan grilles, men med udendørskøkkener og gasgrill kan man lave den hele året og stadig nyde duften af grillet kød. I dag var der ikke grillvejr, så retten blev lavet på min nye pande med keramisk overflade. Det virker bestemt også!

Gorgonzola passer rigtig godt til steak salaten, men hvis man ikke er så meget til blå ost, kan en god frisk mozzarella eller feta sagtens erstatte den.

Typisk har jeg brugt en olie/eddike dressing til denne salat, men jeg faldt over den cremede italienske dressing på Food&Wine, og den løfter salaten, så den bliver endnu mere sommerlig og lækker.

Steaksalat med grillede grøntsager og italiensk dressing
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
25 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
Dressing
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk creme fraiche 18%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 2 spsk Olivenolie
Salat
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • Olivenolie til stegning
  • 400-500 g gode steaks
  • 1 hjertesalat
  • 150 g gorgonzola
  • 10 cherrytomater
Tilbehør
  • 1 lille håndfuld saltede peanuts
  • Godt brød
Sådan gør du
  1. Bland presset hvidløg med lidt groft salt og tilsæt creme fraiche, mayonnaise, eddike og dijon sennep. Tilsæt olivenolie i en tynd stråle, mens dressingen røres. Stil dressingen på køl.

  2. Skær squash i skiver. Skær peberfrugt og rødløg i grove både. Vend grøntsagerne i lidt olivenolie og grill dem til de har fået lidt farve (eller steg dem på en (grill)pande). Krydr med lidt groft salt.

  3. Grill eller steg bøfferne og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Skær kødet i tynde skiver. 

  4. Skær tomaterne i halve. Anret salaten på tallerkener sammen med grøntsager, steaks, cherrytomater og grove stykker gorgonzola. Dryp med dressingen og lidt peanuts og server straks sammen med godt brød.

Noter

Er man mere til en olie/eddike dressing blandes 2 spsk hvidvinseddike med 1 spsk citronsaft, 2 tsk akaciehonning, 1 tsk groft salt, friskkværnet peber og 3 spsk olivenolie

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.