Jeg fandt denne opskrift i mit favorit-madblad, og den skulle da prøves. Jeg har det fint med en god dansk fiskefilet med pommes, men det har ikke noget med det engelske Fish and Chips at gøre. Den engelske udgave indeholder rigtig fisk og en dejlig sprød dej med masser af smag. Chipsene, eller deres Pommes Frites, er til gengæld ikke noget at råbe hurra for: blege, melede og dryppet med eddike, hvis man ikke når at stoppe fiskemanden. På den engelske sydkyst kan man selvfølgelig være heldig at få en rigtig god fisk med gode pommes, som serveres i en avis og nydes, mens man kigger ud over palmerne og den engelske kanal. Desværre er det nok ikke verdens sundeste mad, så man bør nok begrænse indtaget af en ægte engelsk omgang Fish and Chips til en enkelt gang om året.
Denne opskrift indeholder også en god fisk med en lækker dej og stegt i friture. Chipsene er dog udskiftet med rodfrugtefritter og eddiken er skiftet med en god creme fraiche dressing, som passer perfekt til fisken. Alt i alt en opskrift som er nem at gå til og som giver et godt måltid på en times tid. Samtidig er det en god måde at få noget fisk proppet i børnene.
Jeg har kun tilpasset opskriften en lille smule med lidt flere typer rodfrugter og lidt mindre mayo. Torsken kan erstattes af kulmule eller kuller.
Fish and Chips
Ingredienser
- 800 g torsk
- 100 g hvedemel
Dejen
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 pilsner (33 cl)
- 1 l rapsolie (ikke koldpresset)
Rodfrugter
- 1 kg rodfrugter (rødbeder, kartofler, persillerod, gulerødder, pastinak)
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk tørret estragon
- Salt og friskkværnet peber
Sauce tartare
- 1 dl mayonaise
- 2 dl creme fraiche 9%
- 1/2 spsk dijon sennep
- 2 spsk kapers
- 2 cornichoner
- 1 bdt dild
- 1/2 bdt estragon (eller 1/2 spsk tørret)
Sådan gør du
- Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde stave. Fordel på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Krydr med estragon, salt og peber. Bag rodfrugterne ved 200°C i 35 minutter.
- Hak cornichoner, kapers, dild og evt. estragon. Bland alle ingredienserne til sauce tartare og sæt den på køl.
- Dup fisken tør og skær i smalle stykker på tværs. Vend dem i mel.
- Bland mel og bagepulver til dejen. Pisk øl i melet indtil det ligner en pandekagedej.
- Varm olien op til 180°C i en tykbundet gryde. Check temperaturen ved at dryppe lidt dej i olien. Når den bliver gylden, er olien klar.
- Vend 2-4 fiskestykker i dejen ad gangen og læg dem forsigtigt i den varme olie. Lad dem stege ca. 3 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.