Chicken Tikka Masala | 6pm.dk

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala er en af de bedste indiske retter med en blød smag og en lækker cremet sauce. Samtidig er retten forholdsvis nem at lave. På kun 45 minutter plus en times marinering har man den lækreste Tikka Masala.

Chicken Tikka og Garam Masala

Chicken Tikka betyder kyllingebidder, som serveres sammen med krydderiblandingen Garam Masala. Jeg har købt den lækreste Garam Masala ved karrybutikken i Torvehallerne. Men alle Garam Masala kan bruges og man kan også lave sin egen, hvis man er meget entusiastisk.

Chicken Tikka Masala med blomkålsris | 6pm.dk

Tips og tricks

Der er en smule ingefær i retten og det er oplagt at bruge overskuddet til at lave sin egen ingefærshot.

Jeg bruger en let græsk yoghurt på 2% til marinaden og en mellem creme fraiche på 18% til saucen. Den færdige ret er virkelig god, og jeg syntes faktisk ikke, der kræves yderligere for at opnå den lækre cremede sauce.

Chicken Tikka Masala er normalt ikke særlig stærk sammenlignet med andre indiske currys. Jeg bruger både chiliflager og en frisk chili i maden. Det kan justeres efter egen smag og bliver den for stærk, kan det reddes ved at servere creme fraiche ved siden af. Herhjemme er familien “en halv chili” og jeg er “en hel chili”. Så derfor er chiliolien helt genial til at opnå den rette styrke for mig.

Dagens tip: Halver en lime og stik en gaffel ind i frugtkødet i midten. Så er det nemt at presse saften ud.

Chicken Tikka Masala
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
1 t 45 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
Marinade
  • 600 g kyllingefilet
  • 3 dl græsk yoghurt 2%
  • ½ lime
  • 5 fed hvidløg
  • 15 g ingefær (ca 1 tsk revet)
  • 2 tsk Garam Masala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk chili flager (efter smag)
  • ½ chili (efter smag)
  • 1 tsk groft havsalt
Sauce
  • 30 g smør (2 spsk)
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 15 g ingefær (ca 1 tsk revet)
  • 1 tsk Garam Masala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk chili flager (efter smag)
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk groft havsalt
  • 2 ds passata (blendede flåede tomater)
  • 1 tsk brun farin
  • 1 dl Creme Fraiche 18%
Tilbehør
  • Ris eller blomkålsris*
  • Naanbrød
  • Koriander
  • Mandelflager
Sådan gør du
Marinade
  1. Skær kylling i mundrette bidder. Riv ingefær fint og pres hvidløg.

  2. Bland alle ingredienser til marinaden og bland kyllingen i.

  3. Mariner kyllingen i 1 times tid.

Sauce
  1. Tænd ovnen på fuld grill.

  2. Skær løg i tern og steg dem i smør i ca 5 min ved mellem varme til de tager lidt farve.

  3. Tilsæt revet ingefær og presset hvidløg og steg videre i 1 min.

  4. Tilsæt krydderierne og steg videre i ½ min.

  5. Kom Passata ved og lad retten simre i 15 min.

  6. Kom kyllingen i et ovnfast fad eller en foliebakke og sæt den på øverste rille under grillen i 10 min til kyllingen tager god farve. Gem resten af marinaden.

  7. Kog risen efter anvisning på pakken. Bruges blomkålsris, varmes de først lige før servering.

  8. Kom creme fraiche og brun farin ved tomatsaucen. Vend kylling og resten af marinaden i saucen. Varm retten godt igennem i 10 minutter.

  9. Pynt med koriander og mandelflager. Server rygende varm med lækkert Naanbrød til.

Noter

* Blomkålsris: Blend 1 stort blomkål fint og kom det i en si. Hæld kogende vand over og server straks.

** Prøv disse hjemmebagte Naanbrød i ovnen. Super lækkert til denne ret.

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.