Hakkebøf med bløde løg

Dette er om noget en dansk klassiker. Der er ikke så mange måder at lave en hakkebøf på – og så alligevel: man kan vælge at ælte farsen, mase den ned i en burgerform og mange andre ting. Men slagteren har faktisk gjort alt arbejdet, så det eneste man skal gøre, er at forme en flad bøf, hakke overfladen på tværs med en kniv, så man får en god stegeflade, og smide den på panden. Så beholder bøffen en lækker luftighed og konsistens, som man ikke opnår ved at ælte det hele til en stor dej. Man kan vælge at krydre bøffen med salt og peber, men jeg har også en gang i mellem givet den lidt mere smag ved f.eks. at bruge denne lækre og nemme krydderiblanding. Er det sæson skal kartoflerne selvfølgelig være nye og kogt med skræl. Dertil en lækker og smagfuld pandesauce. Den laves også normalt på bouillon, mel og kulør, men en smule (mad)fløde gør absolut ingen skade. Så er der lige oldemors trick til de bløde løg. De skal stege ved svag varme og meget længe og i godt med smør; så bliver de perfekte og får den helt rigtige karameliserede sødme. Men det kræver god tålmodighed.

Hakkebøf med bløde løg
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 750 g hakket oksekød
  • 5-6 løg
  • Krydderier
  • Smør og olie til stegning
  • 3 dl bouillon
  • 1/4 l fløde (madfløde)
  • 2 spsk mel eller jævner
  • Sovsekulør
  • Salt og peber
  • 1 1/2 kg kartofler
  • Surt
Sådan gør du
  1. Skær løgene i skiver og steg dem - gerne længe ved svag varme - til de er bløde og gyldne.
  2. Kog kartoflerne 20 minutter.

  3. Form bøfferne og krydr med salt og peber. Steg dem 3-4 minutter på hver side i lige dele smør og olie og lad dem hvile.

  4. Hæld fedtet fra panden og kog så panden af med bouillon. Jævn bouillonen med en meljævner og kog sovsen godt igennem. Tilsæt kulør, salt og peber og halvdelen af de bløde løg.
  5. Server med kartofler og surt.
Noter

Man kan "snyde" lidt med de bløde løg: Lad løgene opsuge det meste af fedtet og tilføj så et drys sukker, en smule vand og evt. en sjat soya og steg løgene ved svag varme til vandet er fordampet.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.