Stegt flæsk og persillesovs

Stegt flæsk – alene navnet gør en sulten. Dette er om noget en klassisk dansk ret, som bare smager af mere. Med den rigtige sprødhed og sammen med gode nye danske kartofler og en smagfuld persillesovs er det en opskrift, der bare holder.

Man kan lave stegt flæsk på panden eller i ovnen. Jeg foretrækker ovnen, fordi det ikke “sviner” så meget. Det er nemt at styre, så flæsket ikke bliver for blødt og heller ikke for hårdt. Jeg plejer at banke på sværen med en gaffel undervejs. Når sværen er hård nok, er flæsket perfekt. Og så ved jeg ikke, om det er min ovn eller om det er fordi, alle bare skriver det samme, men efter 1/2 time har mit flæsk ikke fået nok. Jeg beregner normalt 45 minutter i ovnen for perfekt stegt flæsk.

Man skal også passe på ikke at lægge skiverne for tæt op ad hinanden. For det første hænger de sammen og er næsten ikke til at skille ad og for det andet bliver sværen ikke sprød. Så lidt god afstand mellem skiverne; så er det også nemmere at vende dem.

Stegt flæsk med persillesovs
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
1 t
 


Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg flæsk i skiver
  • 1 spsk salt
  • 1 kg nye kartofler
  • 25 g smør *
  • 2 1/2 spsk mel *
  • 1/2 l mælk
  • 1 bundt persille
  • 1/2 tsk sukker
  • Salt og friskkværnet peber
  • Rødbeder/Surt
Sådan gør du
  1. Læg flæskeskiverne på en rist over en bageplade med bagepapir. Drys skiverne med groft salt. Steg midt i ovnen ved 180°C i 45 minutter. Vend et par gange undervejs.

  2. Skræl og kog kartoflerne.

  3. Smelt smørret i en gryde og rør melet i lidt ad gangen*. Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens der piskes. Smag til med en lille håndfuld hakket persille, sukker, salt og peber.  

  4. Server de sprøde stykker flæsk med kogte kartofler, persillesovs og lidt surt - og en kold øl.

Noter

* Den gode gamle smør/mel-jævner kan erstattes af 2 1/2 spsk maizena, som tilsættes den varme sovs.

 

1 kilo stegt flæsk til 4 personer. Ja, faktisk er det lige i underkanten, hvis man som mig ikke kan holde fingrene fra fadet selv lang tid efter, at man er mæt. Men 250 g/person kan man sagtens spise. Til en god herreaften med stegt flæsk bliver der spist 1 pakke! pr. mand. Men så bliver der også sparet lidt på rødbederne.


Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig ?