En lækker creme fraiche salatdressing med hvidløg og olie/eddike, som løfter en god salat. Dressingen er nem og hurtig at lave og passer til langt de fleste salater.
Jeg har to grunddressinger, som kan varieres i det uendelige alt efter, hvad de serveres til. Den ene er naturligvis olie-eddike dressingen og den anden er baseret på creme fraiche med krydderier.
Denne udgave er en virkelig god kombination af de to grunddressinger, hvor creme fraiche kombineres med både olie og eddike. Det giver en lækker blød dressing plus fordelene fra det lidt sure i olie/eddike dressingen. Jeg har tilladt mig selv at blande 1/4 mayonnaise i dressingen, fordi det bare giver en bedre smag. Det kan naturligvis udelades på de sunde dage. Dressingen er også (næsten) ligeså god med en 6% creme fraiche.
Creme Fraiche Salatdressing med Olie og Eddike
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk groft salt
- 3 spsk creme fraiche 18% (sund udgave: 6%)
- 1 spsk mayonnaise (sund udgave: erstattes af creme fraiche)
- 2 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk dijonsennep
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Bland presset hvidløg med lidt groft salt og tilsæt creme fraiche, mayonnaise, eddike og dijon sennep. Tilsæt olivenolie i en tynd stråle, mens dressingen røres. Stil dressingen på køl.
Dressingen kan suppleres med krydderier, der passer til retten. Prøv f.eks. med purløg eller en god italiensk krydderiblanding.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk.
GemGem
Folk går stadigvæk og tror at sundt fedt er farligt, og glemt at det er kulhydraterne!
“3 spsk creme fraiche 18% (sund udgave: 6%) 1 spsk mayonnaise (sund udgave: erstattes af creme fraiche)
Læs mere på: https://www.6pm.dk/creme-fraiche-salatdressing/”
Det har du så bestemt ret i. Jeg er vokset op med, at fedt og rå æg er farligt. Jeg tror dog, at for livvidden er det en smule bedre med mindre fedt 😉