Linguine med cremet tomatsauce | 6pm.dk

Spaghetti med cremet tomatsauce

En god opskrift på en pasta med en let krydret og meget cremet tomatsauce, som er perfekt til, når det skal gå hurtigt. På kun 30 minutter er der et velsmagende måltid, som både store og små kan lide.

I denne udgave har jeg valgt at lave tomatsaucen og til sidst blende den. Det var egentlig fordi, min datter spurgte, om jeg ikke kunne hælde noget op uden løg i. Det kan man ikke! I stedet blendede jeg saucen, så den blev endnu mere cremet og lækker. Og så var vi også ude over løg-problemet…

Variationer

Der er god muligheder for at tilpasse denne opskrift, så den passer til familiens smagsløg. Der er jo altid lidt ristet bacon eller pancetta, som kan kommes i retten til sidst. Men det giver lidt sig selv. Bacon kan kommes på alt.

Men også stegte kyllingstrimler, champignon og hvad man ellers har af grøntsager i skuffen kan bruges til at udvide retten lidt. Blot man husker at holde det simpelt. Kommer der for mange ting i, forsvinder ideen med det simple italienske måltid.

Italiensk krydderiblanding hjemmelavet | 6pm.dk

Spaghetti med cremet tomatsauce

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g linguine
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 ds flåede tomater
  • 1 tsk chili flakes
  • 1 tsk italiensk krydderi*
  • 250 g creme fraiche 38%**
  • 1 pk røget skinke (f.eks. 60 g serrano)
  • ½ rød peberfrugt
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl revet parmesan
  • Persille eller basilikum

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og steg dem blanke i olivenolie i en gryde eller en sauterpande.
  • Blend tomaterne og tilsæt sammen med chili efter smag og italiensk krydderi. Lad saucen koge. Skru ned og lad den simre i 10 minutter.
  • Kog pastaen efter anvisninger på pakken.
  • Tilsæt creme fraiche til saucen og lad det simre yderligere 10 minutter. Steg imens skinken let sprød på en pande sammen med fintskåret peberfrugt.
  • Smag saucen til med salt og peber. Saucen kan evt. blendes for en finere konsistens.
  • Hæld pasta i en stor skål og bland med sauce, skinke og peberfrugt. Drys med rigeligt parmesan og pynt med finthakket persille. 

Noter

*hurtig opskrift på hjemmelavet italiensk krydderi
**Der skal anvendes 38%. Hvis der anvendes en mindre fedtprocent, skal der en smule hvedemel i creme fraichen, og så må den kun koge i kort tid for at undgå, at den skiller. 

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.