Kartoffelchips | 6pm.dk

Kartoffelchips

Nemme og sprøde hjemmelavede kartoffelchips. Er de sundere? Sikkert ikke. Men de smager bedre, og så er de lavet i ovnen i stedet for friturestegte.

Jeg brugte en lille smule frisk timian til krydring, men et hvilket som helst krydderi kan gå til disse chips. Næste gang kan jeg komme en lille smule røget paprika på eller måske en teskefuld italiensk krydderi. Hvis de skal bruges som tilbehør til en middagsret, bruger jeg kun havsalt.

Hjemme hos os får vi altid chips til lørdagskyllingen og flæskestegen; man er vel sønderjyde. Når jeg nu alligevel er i gang med aftensmaden, så tager det ikke lang tid at lave disse sprøde chips med havsalt i stedet for at købe en pose i butikken. Og så er det jo hjemmelavet og per definition bare lidt bedre.

Kartoffelchips på bageplade | 6pm.dk

Hjemmelavede kartoffelchips

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 6 kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • 1 spsk friske krydderurter (eller 1 tsk tørret)

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne eller vask dem alt efter smag. Skær dem i tynde skiver – det er nemmest på et mandolinjern. 
  • Læg dem i vand i 10 minutter for at fjerne stivelsen. Hæld vandet ud og dup skiverne tørre.
  • Vend skiverne med olivenolie og læg dem i et lag på bagepapir. Hvis de ikke kan være på en bageplade, laves de af to omgange i ovnen.
  • Drys med med krydderurter (vent med salt) og kom dem i ovnen i 15 minutter ved 200°C varmluft.
  • Når de er gyldne og sprøde tages de ud og drysses med lidt groft havsalt.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.