Pasta con ricotta e pomodorini

Eller pasta med ricotta og cherrytomater – og lidt kylling. Igen en italiensk ret, der med simple og lækre ingredienser bare får det til at smage fantastisk. Dette var egentlig en opskrift fra mit favorit madblad, som skulle prøves, men jeg manglede opskriften, så i stedet blev det en blanding af de forskellige ingredienser og hvad der ellers var i køleskabet. Jeg har nok ikke ramt så langt ved siden af, for resultatet blev en lækker og frisk pastaret. Det er nu en af konens nye livretter; større ros gives ikke!

Pasta con ricotta e pomodorini
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
1 t 30 min
 
Ingredienser
  • 2 kyllingefileter
  • 1 bk cherrytomater
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
  • 1 spsk frisk oregano eller 1 tsk tørret
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie
  • 400 g frisk pasta
  • 1 bæger ricotta
  • 1 lille glas kapers
  • Basilikum
  • Parmesan
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200°Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver. Hak hvidløg og krydderier. Læg kyllingefileterne i et smurt ovnfast fad sammen med de skyllede cherrytomater (gerne med stilk), gulerødder og hvidløg. Drys med krydderier og salt og peber. Steg i 1 time ved 200°C.
  2. Kog den friske pasta al dente. Skær den færdige kylling i skiver.
  3. Hæld den varme pasta i en stor skål og vend tomater, gulerødder og kylling i. Læg 6 spsk ricotta i pastaen. Pynt med et par skefulde kapers og revet basilikum.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

ricotta1

ricotta2

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.