Kyllingesalat med butterbeans | 6pm.dk

Kyllingesalat med kalkunbacon, butterbeans og ovnbagte tomater

Dette er en lækker og fyldig salat, som udover grillet kylling og sprød kalkunbacon, har en virkelig god chili-, hvidløg- og rødløgs-olivenoliedressing.

Jeg solgte egentlig opskriften herhjemme som “Bønnesalat med kylling”. Det var ikke nogen succes, før de så den lækre salat. Så for fremtiden hedder den “Kyllingesalat med bacon og noget”.

Det er normalt ikke alle i familien, der er lige vilde med chili og ovnbagte tomater, men i netop denne salat, passer det perfekt.

Dressing

Det er lang tid siden, jeg har fået så lækker en dressing. Hvem skulle have troet, at lidt chili, hvidløg og rødløg, der simrer i olivenolie, skulle udgøre en god dressing til kylling og bacon. Det skal simpelthen prøves.

Chilien må man selv styre. Jeg bruger nogle ret stærke chili, som blot steger med, og så tages de op inden servering. Det giver rigelig styrke i dressingen til hele familien. Men der er ikke noget i vejen for at hakke chilien fint og lad den stege med hele vejen ???.

Der bruges i øvrigt en hel del olivenolie både til stegning og dressing, men det gør kun noget godt for salaten.

Smilende æg og beans

Al den gode fylde i salaten kommer fra de smilende æg, som efter 7 min stadig er lækre bløde i midten. Er man mere til helt hårdkogte æg, tager det 10 minutter.

Bønnerne er også en god kilde til fylde og protein. Jeg har brugt store butterbeans, men stort set alle slags bønner kan bruges. Prøv f.eks. med Cannellini eller Kidneybeans .

Kyllingesalat med kalkunbacon, butterbeans og ovnbagte tomater

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g cherrytomater
  • Olivenolie
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 4 æg
  • 1 pk kalkunbacon
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 ps babysalat *
  • 1 ps feldsalat
  • ½ dl frisk oregano
  • 150 g hvide bønner (drænet vægt)
  • Godt brød eller rugkiks

Sådan gør du

  • Skær cherrytomater i halve og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olivenolie og salt. Kom fadet i en kold ovn og tænd ovnen på 150°C varmluft. Bag tomaterne i ca. 30 minutter, til de begynder at tage farve.
  • Skær rødløg og hvidløg i skiver. Skær toppen af en chili og halver den. Kom det hele i en gryde og dæk løgene lige præcis med olivenolie. Lad dem simre i 20 minutter ved svag varme, uden at de tager farve. Tag chili ud inden servering.
  • Kog æggene i 7 minutter og køl dem straks i iskoldt vand.
  • Steg kalkunbacon sprødt i lidt olivenolie og læg dem på et stykke køkkenrulle. Knæk dem i grove stykker, når de er en smule afkølede.
  • Steg eller grill kyllingefilet** i lidt olivenolie ca 5-6 minutter på hver side og krydr med lidt salt og peber. Lad fileterne afkøle en smule og skær dem i strimler inden servering.
  • Skyl salat og oregano og dræn bønnerne.
  • Anret salaten med salat, oregano, æg i kvarte, kylling i strimler, bacon i grove stykker, bønner og bagte tomater. Dryp salaten med løg i olie og pynt med lidt frisk oregano. Afslut med lidt groft salt og friskkværnet peber. Server med godt brød til.

Noter

* Kom salaten i iskoldt vand i 10 minutter, inden det slynges tørt. Så bliver det mere friskt.
** Jeg foretrækker at halvere kyllingefilet på den lange, smalle led, efter de har stegt et par minutter på hver side. Så bliver der to tynde fileter ud af hver filet. Husk at holde rå kylling adskilt fra salaten.

Opskriften er inspireret af “Meyers Salater Året Rundt“. En god og inspirerende bog, som jeg bruger til at udvide min samling af favorit-salater.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.