Pizza Prosciotto Cotto | 6pm.dk

Hjemmelavet Pizza med Skinke

Pizza er en af de bedste og mest alsidige retter. Godt brød, tomatsauce og fyld, der kan varieres i det uendelige. Her er mine to bedste opskrifter på Pizza Prosciutto.

Ingredienser til en pizzasauce | 6pm.dk
Hjemmelavet pizzasauce

Lige fra ovnen

Når vi får hjemmelavet pizza, så er der ikke noget bedre end varme pizzaer direkte fra ovnen. Derfor laver jeg flere mindre pizzaer med forskelligt fyld i en 300 grader varm ovn med en pizzasten. Den første pizza er altid til ungerne og derefter er der dele-pizzaer med forskelligt fyld til alle, som spises efterhånden, som pizzaerne kommer ud af ovnen. Det betyder, at jeg står og ruller en dej ud, kommer fyld på og kommer pizzaen i ovnen undervejs i middagen; men det tager ikke særlig lang tid, når dej og fyld står klar på køkkenbordet. Ulejligheden opvejes til fulde af de dampende varme og sprøde pizzaer.

Pizza Prosciotto Cotto | 6pm.dk

Lidt om fyld og Rom

Helt grundlæggende er jeg stor tilhænger af få og gode ingredienser på min pizza.

Det bedste jeg ved er en simpel pizza, som man får på en fortovsrestaurant i Italien. Smagen hænger sammen med nogle fantastiske ferier og oplevelser i Rom. Varme efterårsdage, romantik, historie overalt, en latte macchiato ved Trevi fontænen – og smagen af pizza og solmodne tomater.

Hjemmelavet dej og pizzasauce

De to vigtigste ting ved en pizza er nok en sprød bund og en god pizzasauce.

Det er klart, at begge dele kan købes i butikken, men skal det være rigtig godt, så er det hjemmelavet – og det er meget svært at gå tilbage til købe-udgaverne, når man først har prøvet den hjemmelavede udgave.

5 tips til en perfekt pizza

  1. Brug få og gode råvarer.
  2. Rul dejen tyndt ud. Jo tyndere jo sprødere.
  3. Kom ikke for meget tomatsauce på pizzaen.
  4. Brug en forvarmet bagesten eller som minimum en forvarmet bageplade. Fjern bagepapir efter et par minutter, så papiret ikke holder på fugten.
  5. Når pizzaen er færdig, dryppes den med lidt god olivenolie eller chili olie. Det fremhæver smagen.

OPSKRIFT NR 1:

Pizza med lufttørret skinke og saltede skalotteløg

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 pizza

Ingredienser

  • 1 pizzadej*
  • 4-6 spsk pizzasauce*
  • 2 skalotteløg
  • 100 g revet pecorino (eller parmesan)
  • 3-4 skiver prosciutto crudo (eller parmaskinke)
  • 2 spsk frisk rosmarin (eller 2 tsk tørret rosmarin)
  • Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær skalotteløg i tynde skiver og drys med 1 tsk salt. Lad dem stå i 10 minutter.
  • Rul dejen ud og smør et tyndt lag pizzasauce på.
  • Riv pecorino og fordel på pizzaen.
  • Tilføj skinke, saltede skalotteløg, grofthakket rosmarin og lidt peber.
  • Bag i 5-10 minutter på højeste varme – gerne 300°C, så tager det ca. 5 minutter for en pizza.
  • Tag pizzaen ud og dryp med olivenolie.

OPSKRIFT NR 2:

Pizza med kogt skinke, tomater og mozzarella

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser

  • 1 pizzadej*
  • 6 spsk pizzasauce*
  • 4 skiver prosciutto cotto
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 5 cherrytomater
  • frisk basilikum
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Rul dejen ud og smør et tyndt lag pizzasauce på.
  • Fordel skinke, mozzarella og halve cherrytomater på pizzaen. Drys med salt og peber og fordel basilikumblade
  • Bag i 5-10 minutter på højeste varme – gerne 300°C, så tager det ca. 5 minutter for en pizza.
  • Tag pizzaen ud og dryp med olivenolie.

Prøv også en Pizza Mamma Lucia med hakket oksekød og broccoli eller en Hvid Pizza med kartofler, parmaskinke og rosmarin.

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.