Salat nicoise

Salade nicoise

Salat nicoise er en dejlig nem og hurtig salat, som i sin grundform indeholder salat, tun, bønner, æg og oliven, men som kan varieres med, hvad man nu har i køleskabet. Den originale opskrift indeholder også ansjoser, men den lille fisk har ikke en høj stjerne i huset, så den slipper i denne omgang. I stedet drysses med lidt godt flagesalt, så den salte smag stadig fremhæver tunen og æggene. Senneps-, eddike-, olivenolie vinaigretten bruger jeg i rigtig mange sammenhæng, men den passer specielt godt til salade niçoise. Hvis man skal være lidt tro mod retten, skal man naturligvis bruge niçoise oliven, som er min absolutte favorit-oliven. Jeg brugte nogle lidt triste bønner fra fryseren, men næste gang laver jeg retten, når der er friske bønner hos grønthandleren!

Salat nicoise
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 ds tun
  • 4 g æg
  • 2 hjertesalat
  • 200 g grønne bønner
  • 250 g cherrytomater
  • 1 lille rødløg
  • (12 ansjosfileter)
  • 125 g oliven niçoise
Dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citron eller hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt og friskkværnet peber
  • Godt brød
Sådan gør du
  1. Kog æggene 10 minutter, afkøl og pil dem. Skær dem i kvarte eller halve.
  2. Kog bønnerne uden salt i 3-4 minutter, så de stadig er sprøde (eller knusprig, som det hedder her i huset)
  3. Skyl salaten og bræk den i mindre stykker. Skær rødløget i tynde både. Skær tomaterne i halve.
  4. Bland vinaigretten: olie, eddike, sennep samt salt og peber.
  5. Anret med salat i bunden og alle de andre ingredienser over. Bland med lidt dressing og drys med lidt flagesalt. Server godt brød til.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Tip
Hvis man kan fransk, er her den “originale” opskrift på Salade Nicoise.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.