Frisk sommerpasta på 15 minutter

Lækker, nem og frisk sommerpasta, som passer perfekt til grillmaden. Smid et stykke kød på grillen og mens det griller, kan man nå at lave denne pasta. Det er en dejlig blanding af en tomatsalat med pasta og pesto.

To typer tilbehør, som jeg også ofte laver til sommermaden, men som her er blandet sammen. Det passer virkeligt godt til en steak eller hvad man ellers smider på grillen og samtidig er det lynhurtig mad. Nogen gange skal det bare være nemt uden at det behøver bliver dårlig eller kedelig mad af den grund. Så er disse nemme retter bare perfekte. Selvfølgelig kan man selv lave sin pasta eller pesto eller røre sin egen mozzarella, men når man alligevel er i gang med at sætte ild til et stykke kød, så er det eneste vigtige, at det smager godt og ser godt ud til maden.

Sommer pasta
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
15 min
 
Ingredienser
  • 250 g pasta (Fusilli, Farfalle eller Penne)
  • 125 g frisk mozzarella
  • 250 g san marzano tomater (cherrytomater)
  • ½ dl frisk basilikum
  • 1 glas rød pesto* (ca 125 g)
Sådan gør du
  1. Kog pastaen efter anvisninger på pakken og lad pastaen køle i 5 minutter.

  2. Skær tomaterne i mindre stykker. 

  3. Riv mozzarella i mindre stykker med fingrene. 

  4. Bland pasta med pesto og derefter tomater, mozzarella og iturevne basilikumblade. 

Noter

* Jeg er helt tosset med chilipesto. Det passer også rigtig fint til tomaterne og mozzarellaen. Det kan dog godt være lidt stærkt, hvis man ikke er så meget til chili.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.