Lasagnette | 6pm.dk

Lasagnette

En virkelig nem opskrift på en lækker lasagne. På blot 45 minutter er der en hverdags-favorit på bordet, som alle kan lide.

Lasagnette er i princippet blot en lasagne med skruer eller penne i stedet for lasagneplader. Denne opskrift er endnu nemmere, da hele retten kan laves i en pande – inklusiv en tur i ovnen.

Simpelt og godt

Normalt er der ret mange gode krydderier og lækkert fyld som røget bacon og gulerødder i min lasagne.

I denne opskrift er der kun løg, tomater er lidt italienske krydderier. Nemmere bliver det ikke og alligevel smager lasagnetten utroligt godt.

Det er naturligvis muligt at pifte sin lasagnette op med lidt lækkert fyld, men skal det gå stærkt, så er det denne simple opskrift, som er favoritten. Så er jeg også sikker på, at ungerne kan lide den.

Lasagnette

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød*
  • 1 tsk oregano**
  • 1 tsk basilikum**
  • ½ tsk cayennepeber
  • ¼ l madlavningsfløde
  • 1 ds flåede tomater
  • 1 ds koncentreret tomatpure (140 g)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 400 g pasta (penne eller skruer)
  • 150 g revet ost

Sådan gør du

  • Sæt vandet over til pastaen.
  • Hak løg og hvidløg fint og steg dem blanke på en pande, der kan gå i ovnen. (Alternativt kan retten flyttes over i et ovnfast fad, inden den kommer i ovnen.)
  • Kom hakket oksekød i panden og brun det. Hak imens de flåede tomater på et skærebræt.
  • Kog pasta efter anvisning på pakken.
  • Tilsæt krydderier til kødet sammen med fløde, hakkede tomater og tomatpure. Smag til med salt og peber. Lad retten simre 5 minutter.
  • Rør pasta sammen med kødet i panden og top retten med revet ost. Kom panden i ovnen og gratiner ved 200°C i 20 minutter til osten har fået en smule farve.
    Lasagnetten bliver bedre, hvis den lige får lov at sætte sig i 15 minutter.

Noter

* jeg bruger gerne oksekød med 8-12% fedt i. Jeg syntes, at det giver den bedste smag.
** eller i alt 2 tsk af denne hjemmelavede italienske krydderiblanding

Dagens tip: Håndtaget er latterligt varmt, når panden kommer ud af ovnen. Læg en grydelap over, så man ikke glemmer det, når panden lige skal flyttes… (det skal åbenbart læres på den hårde måde).

Opskriften er inspireret af Julia fra One Kitchen. Hun er en virkelig dygtig og inspirerende kok, der laver retter, der bare virker hver gang.

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.