Salat med grillet squash | 6pm.dk

Salat med grillet squash og bagte tomater

Her er en farverig, frisk og smagfuld salat, der er perfekt som tilbehør til grillmaden. Grillede grøntsager giver en god røgfyldt smag, mens de bagte tomater giver sødme og saftighed. Salaten er både nem at lave og perfekt til en hurtig frokost, en let middag eller som tilbehør til grillmaden.

Variationer

Denne salat er virkelig nem at variere med de grøntsager, som man har i køleskabet.

Hvis man blot finder sødt, salt og syrligt, noget blødt og noget med bid i, så har man ingredienserne til en god salat.

Jeg har brugt feldsalat og spidskål, men alle slags salat kan danne bunden. Squash og peberfrugter er basen i salaten, men man kan sagtens grille en aubergine på samme måde som squashen. Løg skåret i store stykker og lagt en foliebakke på grillen er også godt.

Jeg kan godt lide ost på en grillet salat, så prøv alternativt med emmentaler i tern eller feta smuldret groft.

For at give salaten lidt bid kommer jeg gerne lidt knas over. Det kan være alle slags nødder, som er ristet på en tør pande og hakket groft. Men prøv også med kikærter, som er ristet på en pande i 10 minutter eller ristede boghvedekerner.

Dressingen er en basilikumolie, men en olie/eddike dressing virker også fint til at give den lidt syrlige smag. Alternativt, så virker en god creme fraiche dressing jo altid.

Salat med grillet squash og bagte tomater

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 bk cherrytomater
  • Olivenolie
  • 2 squash
  • 2 peberfrugter
  • ½ dl olie solsikke/raps
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • 1 bk feldsalat eller lignende
  • ½ spidskål
  • 1 pk mozzarella
  • Peber
  • Basilikum
  • Noget knas f.eks. ristede hakkede hasselnødder eller mandler, eller ristede pinjekerner

Sådan gør du

  • Halver cherrytomater og vend dem i 1 tsk olivenolie og lidt salt. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir og bag i 20-25 minutter ved 200°C varmluft.
  • Skær squash i ½ cm tykker strimler og pensl dem med 1 tsk olivenolie. Drys med salt og peber.
  • Skær peberfrugt i store stykker og vend i lidt olivenolie.
  • Grill squash og peberfrugter på en grill (eller en pande) i 3 min på hver side, til de har fået pæne grillstriber men stadig har bid.
  • Dressing: Blend basilikum med olie, citronsaft og lidt salt og peber
  • Læg feldsalat og fintsnittet spidskål i bunden og top med de grillede squash og peberfrugter. Riv mozzarella i mundrette stykker over salaten og dryp med basilikum dressing. Drys med lidt friskkværnet peber og gerne noget knas, som er ristet på en tør pande.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.