Nemme, sprøde og krydrede wraps med kylling og hjemmelavet ranch dressing. De kan enten være hjemmelavede fra bunden eller hurtig aftensmad på et kvarter.
Ranch dressing
Sjovt nok har det i mange år været svært af finde en god Ranch Dressing. Sjovt, fordi den smager virkelig godt til både wraps og salater, og fordi den kan fåes i mange forskellige udgaver over hele USA. Den minder lidt om klassisk creme fraiche dressing – og så alligevel ikke helt.
Denne opskrift har jeg fundet på Heidis Verden, og den kommer meget tæt Paul Newman’s Own Ranch Dressing, som var min foretrukne i USA.
Der er en smule arbejde i at lave dressingen, men den er alle pengene værd.
Den hurtige udgave
Skal der være hurtig aftensmad, er det meget nemt og stadig meget lækkert: brug krydrede, stegte kyllingestykker fra pålægsafdelingen sammen med en færdig Ranch eller Creme Fraiche dressing. Så er der mad på den tid det tager at varme tortillaerne på panden.
Kylling Ranch Tortilla Wraps
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
- 2 spsk tacokrydderi*
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl Ranch Dressing
- 200 g revet mozzarella
- 1 bdt bredbladet persille (eller koriander)
- 6 tortillas
Ranchdressing (½ liter)
- 1¼ dl god mayonnaise
- 1¼ dl Creme Fraiche 6%
- 2 tsk olivenolie
- 2 tsk citronsaft
- 1¼ dl kærnemælk
- ½ spsk Worcestershire sauce
- ½ tsk æblecidereddike
- 2 spsk purløg, finthakket
- ½ dl persille, finthakket
- 1 tsk hvidløgspulver (eller ½ fed hvidløg)
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk tørret dild (eller 1 spsk frisk dild)
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Ranch Dressing
- Start med ranch dressingen. Pisk alle ingredienser sammen og stil på køl et par timer.Resten kan opbevares på køl en uges tid og bruges i en god salat.
Wraps
- Skær kyllingfilet i strimler og krydr med taco krydderi. Brun kylling i olivenolie på en pande, gerne i mindre hold, så de ikke koger.
- Varm tortilla kortvarigt på begge sider på en varm, tør pande.
- Læg kylling, 1 spsk ranch dressing, ca. 2 spsk revet ost og 1 spsk hakket persille på hver tortilla. Rul tortillaen stramt, så den er lukket i den ene ende.
- Steg tortillaerne sprøde på en (grill) pande i et par minutter på hver side, så de får lidt farve.
- Server straks.
Noter
1 tsk chipotle eller chilipulver
¼ tsk hvidløgspulver
¼ tsk løgpulver
¼ tsk tørret oregano
½ tsk paprika
1 tsk havsalt
½ tsk friskkværnet peber
Her er et godt tip til, hvordan en tortilla rulles:
Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk.