Mexicansk Lasagne | 6pm.dk

Mexicansk Lasagne

Alt det gode fra den italienske lasagne blandet med alt det gode fra det mexicanske køkken. Sammen med kalkun, spinat og tex-mex krydderier giver det et nyt og spændende twist på den klassiske lasagne opskrift.

Opskriften er baseret på Knorr’s opskrift på Mexicansk Lasagne. Da jeg er ret vild med mexicanske krydderier, som for eksempel det hjemmelavede taco krydderi, har jeg tilpasset opskriften til mine favorit krydderier og ikke mindst en styrke, der kan spises af alle herhjemme.
Mængden af karry virker af meget, og det er vigtigt, at man kender sin karry, så retten ikke bliver for stærk, når der samtidig kommer chili eller chipotle i. Kom evt. halvdelen i og juster styrken til sidst. Jeg brugte en super god Madras Karry, som jeg køber i Torvehallerne, når jeg kommer forbi.
Tip: Hvis retten skulle blive for stærk, kan det til dels opvejes af creme fraiche serveret til retten.

Mexicansk Lasagne | 6pm.dk

Den mexicanske lasagne er lavet med kalkun, og jeg må indrømme, at kalkun er meget lækkert i retten – det er også et tip til en helt “almindelig” Lasagne al Forno, hvis den skal varieres en smule. Lasagnen virker en smule lettere, end når der bruges hakket oksekød.

Mexicansk Lasagne
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
50 min
Samlet tid
1 t
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk karry
  • 1 tsk chipotle
  • 1 spsk spidskommen
  • 500 g kalkun filet
  • 2 løg
  • 1 ds flåede tomater*
  • 70 g koncentreret tomatpure
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 ds sorte bønner (drænet ca 250 g)
  • dl fløde (eller madfløde)
  • dl mælk
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk Knorr kød og grill krydderi
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 pk lasagneplader
  • 500 g frossen spinat
  • 100 g revet mozzarella
Topping og Tilbehør
  • 1 bk cherrytomater
  • dl creme fraiche
Sådan gør du
  1. Skær kalkun i strimler, lad spinat tø op og tænd ovnen på 180°C.

  2. Rist karry, chipotle og spidskommen kortvarigt i olie. Det må ikke brænde på.

  3. Kom kalkun ved og steg det i 5-7 min, til det har fået farve. Tilsæt finthakkede løg efter ca. 3 minutter.

  4. Hak tomater og skær peberfrugt i grove tern. Kom tomater, tomatpure, drænede sorte bønner, fløde, mælk og resten af krydderierne ved kødet. Kog op og lad retten simre i 15 min. Smag til med karry samt salt og peber.

  5. I et ovnfast fad lægges først en smule sauce med kalkun.

    Derefter lægges et lag med lasagneplader, et lag sauce og et lag spinat, som gentages to gange. Slut af med et lag revet ost.

  6. Bag lasagnen i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Når fadet er kommet ud af ovnen, bliver lasagnen bedre, hvis den får lov at sætte sig i 15 minutter.

  7. Serveres med cherrytomater og creme fraiche samt en god salat.

Noter

* Jeg køber altid flåede tomater og hakker dem på et skærebræt.

Mexicansk Lasagne før den kommer i ovnen | 6pm.dk

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.