Lørdagskylling

Hvis man savner den gode gamle lørdagskylling, er det ret nemt at skære kyllingen selv. Serveret med ris, sovs, blandet salat og franske kartofler, så har man en klassiker fra 80’erne, som stadig holder.

Udskæringen tager kun 3 minutter og 42 sekunder, hvis man bruger denne instruktion. Følges denne metode, skal der ikke skæres eller klippes i ben, og det er giver nogle nogenlunde lige store stykker, som er en fordel, når kyllingen laves i ovnen. Så får de små stykker ikke for meget. Jeg følger instruktionen bortset fra, at jeg skærer vingen af hele bryststykket og deler i stedet bryststykket i to dele.

Så skal kyllingen krydres, og her bruger jeg normalt denne super gode blanding, som alle i familien elsker. Denne gang brugte jeg i stedet denne færdige Cajun Seasoning fra chilihouse.dk, som jeg havde købt, da jeg alligevel var løbet tør for den gode chipotle og røget paprika. Jeg må indrømme, at jeg allerede er forelsket i denne blanding, som er en klar konkurrent til min hjemmelavede udgave. Cajun-smagen er dejlig krydret uden at være stærk. Den har et hint af både det lidt kraftige cayennepeber og det lidt mere traditionelle oregano og timian.

Har man ikke denne dejlige blanding, kan man nemt og hurtigt lave sin egen Cajun krydderiblanding.

Tilbehøret til vores lørdagskylling er som regel ris med en simpel men velsmagende kyllingsovs til. Desuden er der lidt blandet salat, så man ikke får dårlig samvittighed, når man samtidig spiser lækre franske kartofler til. Denne tradition har jeg med fra mit barndomshjem i det sønderjyske, hvor chips hører uundværligt til både kylling og flæskesteg. Sådan er det bare, og det skal man ikke lave om på…

Lørdagskylling - som i gamle dage

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk krydderi*
  • Blandet salat (salat, tomater, agurker, peberfrugt, dressing)
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 ½ dl madfløde
  • Jævner
  • Ris
  • Franske kartofler
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Parter kyllingen, læg den i et ovnfast fad og smør med et tyndt lag olivenolie. Krydr med din favorit krydderiblanding.
  • Bag kyllingen ved 200°C i 40 minutter.
  • Kog risen efter anvisninger på pakken
  • Varm hønsebouillon og tilsæt fløde. Tilsæt ca. 1/2 dl af væsken fra kyllingefadet. Jævn efter behov.
  • Server kyllingen med ris, sovs, blandet salat og chips.

Noter

* Min favorit krydderiblanding er #1 til lørdagskyllingen.
Prøv også denne lækre Cajun-blanding.

Har du lyst til at lave “drum-sticks” af vinger og ben, er der en fin instruktion her (se fra 1:40).

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.