Pasta med laks og spinat

Jeg elsker simple retter som denne lækre pasta med laks og spinat. På god italiensk vis skal der ikke særligt mange ingredienser til at lave en velsmagende ret: lidt pasta, lidt grønt, lidt kød og gode krydderier og voila; en nem og dejlig pastaret til hele familien.

Vi prøver at spise fisk en gang om ugen, men det er ikke altid det lykkes. Det hænger nok mest sammen med, at ungerne stort set kun kan lide laks, med mindre fisken er pakken ind i panering eller en god dej.

Men laks er også en fantastisk spise, som kan gå til rigtig mange ting, så der er stadig mulighed for god afveksling. Og skal vi være helt ærlige, er vi nok heller ikke så meget til de hvide fisk.

Pasta med sprød laks og spinat
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 


Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 4 laksefileter
  • Olie til stegning
  • 500 g frisk pasta tagliatelle
  • 3 fed hvidløg
  • 2 rød peber
  • 500 g babyspinat
  • Olivenolie
  • 200 g Ricotta (eller parmesan)
  • 1 Citron
  • Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Steg laksen på en varm pande. Steg først på skindsiden indtil laksen er næsten gennemstegt og vend derefter og steg færdig. Krydr med salt. Lad laksen køle en smule af.

  2. Kog pastaen til den er al dente. Gem kogevandet.

  3. Hak hvidløget fint og skær rød peber i tynde skiver. Steg i lidt olivenolieog lad det brune en anelse. Kom spinat ved, og lad den falde sammen. Tilsæt revet ricotta og kogt pasta. Lad det hele varme kort op. Spæd med en smule kogevand, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  4. Vend brud af laks i og server straks med friskrevet ricotta og lidt citron.

Noter

Hvis det skal gå stærkt, kan røget laks i mundrette stykker bruges i stedet.

 

 

 

Ricotta eller Parmesan eller Grana Padano: hvad er forskellen udover prisen? Jeg bruger Grana Padano i stor stil, men Parmesan kan smage en smule bedre/kraftigere (og er også dyrere). Ricotta har en lidt anden smag og struktur, men kan erstatte eller erstattes af de to andre typer uden problemer. Skal osten spises i stykker i stedet for revet i maden, vil jeg foretrække Parmesan eller Ricotta, men til brug i maden er det smag og behag. Bliv klogere på Parmesan/Grana Padano og Parmesan/Ricotta.

Opskriften er hapset fra Femina (spørg mig ikke, hvordan jeg fandt den) og tilrettet en lille smule.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.