Sommersalat med grillede æbler | 6pm.dk

Sommersalat med grillede grøntsager og æbler

Sommerfrisk salat med masser af farver og masser af smag fra grillet squash, peberfrugt og æbler. Den er specielt god som tilbehør til grillmaden enten for sig selv eller sammen med noget andet.

Low Carb – Keto

Jeg laver ofte en god salat til et grillet stykke kød. Denne gang var det en svinekotelet marineret med en CaJohns røget BBQ sauce efterfulgt af en grillpølse. Grillpølsen har ikke noget med historien at gøre, men den hører bare til.
Fordi vi har skåret ned på kulhydraterne fra kartofler og pasta, så var sommersalaten eneste tilbehør. Derfor blev der tilføjet lidt ekstra topping som oliven, syltede rødløg og grønne linser, som giver en god fylde til salaten.

Er der andet tilbehør, som f.eks denne lækre pastasalat, så er sommersalaten nok til 4 personer. Er sommersalaten eneste tilbehør, så er der nok til 2 personer.

Syltede rødløg

Syltede rødløg er altså bare gode til det meste uanset om det er en hotdog eller som topping til en salat. De har både surt og sødt og så er de virkelig nemme at lave – man skal blot huske at starte et par timer, før de skal bruges. Se opskriften i noterne.

Sommersalat med grillede grøntsager og æbler

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer*

Ingredienser

  • 2 hjertesalat (eller anden salat)
  • 1 æble
  • ½ squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g feta (eller salatost)

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • ½ citron
  • 1 tsk honning
  • Salt og friskkværnet peber

Ekstra fyld

  • 1 syltede rødløg**
  • 15 oliven
  • 3 spsk grønne linser

Sådan gør du

  • Skyl salaten og skær den i passende størrelse. Jeg foretrækker strimler på ca 1 cm. Kom salaten i bunden af et salatfad.
  • Skær æblet i otte både. Skær squash i halve skiver. Skær peberfrugt i 1 cm brede stykker.
  • Vend alle grøntsager i olivenolie. Grill dem ca 10 minutter over direkte varme i en sølvpapirbakke eller lignende. Vend ofte indtil grøntsagerne har fået lidt farve.
  • Skyl cherrytomater og kom dem ved grøntsagerne de sidste 5 minutter.
  • Bland dressingen af olivenolie, saften fra ½ citron, honning og salt og peber.
  • Kom grøntsagerne i salatfadet og smuldr feta over.
  • Fordel evt. ekstra fyld over.
  • Dryp med dressingen kort inden servering.

Noter

*Salaten passer til 4 personer, hvis der er andet tilbehør som kartofler/ris/pasta til maden. Er salaten det eneste tilbehør, er der nok til 2 personer – fordobl alle ingredienser til 4 personer.
**Syltede rødløg:
Kog 1 dl eddike (æblecider-, æbler- lager-), 1 dl rørsukker og 1 tsk salt indtil sukker og salt er opløst. Skær 2 rødløg i skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddiken over løgene og stil på køl i 1-2 timer.  

Prøv også en af disse 8 spændende salater til grillmaden. Er man til fest og farver, så anbefaler jeg den rustikke kikærtesalat med chili og feta.

8 lækre salater | 6pm.dk

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.