Ovnbagte kartofler | 6pm.dk

Ovnbagte kartofler

Virkelig nemme, sprøde og letkrydrede ovnbagte kartofler, som er det perfekte tilbehør til både en hverdagsaften og til grillmaden.

Kartofler passer til langt det meste aftensmad. Disse kartofler passer sig selv i ovnen, så det kan næsten ikke gøres nemmere. Samtidig får man dejligt sprøde kartofler, som både smager godt og ser festligt ud på bordet. Jeg har brugt de ovnbagte kartofler for sig selv eller sammen med grillede grøntsager eller en lækker salat. Kartoflerne går godt sammen med både stegt og grillet fisk og oksekød.

Ovnbagte kartofler | 6pm.dk

Krydderier

Der er næsten ingen grænser for, hvilke krydderier disse kartofler kan vendes i, inden de kommes i ovnen. Paprika, rosmarin, oregano, timian, sesamfrø og naturligvis salt. Kom evt. 5-6 pillede fed hvidløg ved kartoflerne. Eller lav dem helt naturligt med lidt olie og en smule flagesalt. Det kommer helt an på, hvad kartoflerne skal serveres til og hvad man selv kan lide. Jeg er selv ret vild med rosmarin, gerne frisk, eller en italiensk krydderiblanding.

I denne opskrift, hvor kartoflerne lige er en tur på panden først, kommer jeg lidt parmesan på, som også giver kartoflerne en god smag.

Laks med salat og kartofler | 6pm.dk
Ovnbagte kartofler serveret med spidskålssalat og grillet laks

Kartoffel

Jeg er ikke voldsomt kritisk med hensyn til valg af kartoffelsort. Jeg bruger helst nye danske kartofler, som skæres i halve eller kvarte alt efter størrelsen, men også de små kartofler er gode i denne opskrift.

BBQ kylling | 6pm.dk
Prøv også de ovnbagte kartofler til en lækker BBQ kylling.

Tilbehør

Kartoflerne kan sagtens noget for sig selv, men skal der lidt dyppelse til, så foretrækker jeg en aioli, enten købt eller mayonnaise blandet med 2 fed pressede hvidløg.

Ovnbagte kartofler – nemme, sprøde og lækre!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk krydderi (rosmarin, timian og/eller oregano)
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne, skær dem i halve og dup dem tørre.
  • Kom kartoflerne i en frysepose og hæld olivenolie og krydderi i posen. Bland godt og hæld kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt groft salt.
  • Bag kartoflerne i ovnen ved 200°C varmluft i 35-40 minutter, til de har fået en god farve.
  • Drys evt. en smule ekstra flagesalt på og server dem straks.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.