Sprød Spidskålssalat med æbler og forårsløg | 6pm.dk

Sprød Spidskålssalat med Citronfløde

Spidskålssalat med æbler og forårsløg er tilbehøret, der passer til næsten alt. Sprød og med masser af fylde og smag kan den sagtens erstatte både ris og kartofler. Og så er det nemt.

Jeg er ret vild med spidskål, fordi det både er lækkert sprødt og samtidig har en god smag. Til denne salat skærer jeg gerne spidskål i meget tynde strimler, fordi det gør salaten lækker og nem at gå til. Denne spidskål er skåret 1-2 mm, men det kan også være tyndere, hvis man har kniven eller foodprocessoren til det.

Æblerne er også skåret i tændstik-størrelse. Det er ret nemt, når man først lige finder teknikken. Jeg skærer æblet med kernehus og det hele. Når æblet er skåret så fint, betyder det ikke noget i salaten.

Dressingen er en god klassisk mormordressing med fløde, sukker og citronsaft. Altid et sikkert hit hos alle. Skulle man ikke være så vild med fløde, har jeg tidligere lavet salaten med en olie/citron dressing; en anden tid – en anden kniv – et andet kamera… men stadig en god salat.

Sprød Spidskålssalat | 6pm.dk

Variationer

Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan komme i sin spidskålssalat. Jeg har brugt æbler, fordi de giver lidt sødme til salaten. Men alle mulige andre slags frugter kan også gå sammen med spidskålen, så det passer til dagens ret. Prøv f.eks med mango, granatæblekerner eller pærer.

For lidt farve kan man også komme en smule fintskåret rødkål eller rød spidskål i salaten.

Derudover er der alle mulige krydderier, som kan give smag og pynte på en spidskålssalat. Denne udgave er lavet med dild, fordi jeg brugte den til grillet laks. Men brug for eksempel (bredbladet) persille eller koriander i stedet, hvis den skal serveres til aftensmaden. Salaten kan også sagtens bære lidt babyspinat eller rucola.

Sprød Spidskålssalat med æbler og forårsløg | 6pm.dk

For lidt mere fylde og smag kan der også kommes alle typer nødder i salaten lige fra ristede pinjekerner og ristede hasselnødder til saltede mandler.

Frokost

Spidskålssalat til frokost er både sund og nærende. Så går det også at forkæle sig selv lidt med en smule fløde i ny og næ.

Er der brug for lidt mere substans, kan jeg godt finde på at komme en lille håndfuld stegte kyllingestrimler i salaten. Og måske en meget lille håndfuld grillost/halloumi.

Sprød Spidskålssalat med Citronfløde

Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 1 bdt forårsløg
  • 2 æbler røde
  • 1 bdt dild (eller persille)
  • ½ dl fløde
  • 1 tsk rørsukker
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ økologisk citron

Sådan gør du

  • Snit spidskål fint
  • Snit de rensede forårsløg i tynde skiver på skrå.
  • Skær æbler i tændstik-størrelse. Dette gøres nemmest ved at skære skiver først den ene vej, vende æblet og skære skiverne i tændstikker. Fjern evt. de største dele af kernehus og kerner.
  • Hak en god håndfuld dild (gem lidt til pynt) og bland det med fløde, sukker salt og peber og fintrevet skal og saft fra ½ citron.
  • Bland dressengen i spidskålen sammen med æbler og forårsløg og stil salaten på køl. Pynt salaten med frisk dild lige inden servering.

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.