Klassisk Lasagne

I min familie har især den yngste Lasagne som livret. Denne opskrift gør altid lykke, og hvis den skal være helt rigtig for ungerne, skal der være mini flutes til. Ofte må de dog nøjes med et lækkert og sprødt ciabatta brød. Denne klassiske Lasagne al Forno opskrift er ligetil og nem at lave, og så går den rigtig godt sammen med en lækker salat. Dobbeltportion kan anbefales, da den smager endnu bedre dagen efter.

lasagne-al-forno-2

Man kan lave den rigtige bechamel sauce til, men faktisk smager Jamies super nemme og hurtige udgave med creme fraiche (næsten) lige så godt.

Den røgede bacon og den røgede paprika giver et godt løft til lasagnen, men man kan sagtens bruge almindelig bacon og paprika.

lasagne-3

Klassisk lasagne

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 skiver røget bacon
  • 1 knsp kanel
  • 1 løg
  • 1 gulerød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 håndfulde friske krydderurter* f.eks. salvie, oregano, rosmarin, timian
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 glas rødvin eller grøntsagsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk røget paprika (eller alm. paprika)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 12 lasagne plader
  • 100 g Revet parmasan
  • 200 g mozzarella revet groft

Hvid Sauce

  • 1/2 l creme fraiche 9%
  • 50 g revet parmesan
  • Lidt muskatnød
  • Evt. lidt mælk

Tilbehør

  • Blandet salat med olie/citron dressing
  • Eventuelt lidt godt brød

Sådan gør du

  • Skær bacon i små tern og steg dem langsomt sammen med en smule kanel indtil det er gyldent.
  • Tilsæt finthakket løg, gulerod, hvidløg og krydderurter og olivenolie. Tilsæt kødet. Steg i ca 5 minutter og tilsæt tomater og vin/bouillon. Tilsæt laurbærblade og krydderier og kog ved svag varme i ½ time.
  • Bland creme fraiche, en håndfuld parmesan, muskatnød og salt og peber. Tilsæt evt. lidt mælk.
  • Sæt ovnen på 200ºC og fjern laurbærbladene fra kødsaucen.
  • Smør et ovnfast fad med olivenolie og læg lasagneplader, kød, hvid sauce og lidt parmesan skiftevis. Start med et lag kød og afslut med revet mozzarella.
  • Bag i ovnen i ca 30-35 minutter. Lasagnen bliver bedre, hvis den lige får lov at sætte sig i 15 minutter bagefter.

Noter

* Kan også erstattes af 1 spsk italiensk krydderi eller 1 tsk af hver: tørret oregano, basilikum og rosmarin.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

lasagne-1  lasagne-2

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.