Ciabatta Flutes

Lækre og sprøde Ciabatta flutes som tilbehør til suppen, salaten og meget andet. De fleste ciabatta opskrifter tager forholdsvis lang tid, men denne er nem og hurtig. På små 2 timer har man et lækkert og friskbagt brød.

Ciabatta Flutes

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 brød

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk salt
  • 1 dl olivenolie
  • 300 g durummel
  • 700 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt salt, olivenolie og durum melet og ælt det sammen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen, til den er en smule fugtig og blød. Man kan nemt justere fugtigheden med en smule vand eller hvedemel.
  • Del dejen i 4 stykker og rul dem til pølser, der hæver lunt og tildækket på en bageplade i 1 time.
  • Forvarm ovnen til 250°C. Stil brødene ind på den nederste ribbe og skru med det samme ned til 220°C og bag dem i 15 - 20 minutter.

Tip
Bagt på bagesten bliver brødet endnu mere sprødt og sejt. Læg bagestenen på pladen og sæt den i den kolde ovn. Stenen skal varmes ca. 20 minutter, inden brødene lægges på.
 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

2 Kommentarer

  1. Rigtig god opskrift. Skeptisk til start over ciabatta uden fordej og langtidshævning. Fungerede også fint dagen efter lidt vand og endnu en tur i ovnen

    • Christian @6pm

      Jeg er glad for, at opskriften også virker for dig. Det er også en af mine favoritter, når der skal lidt brød til og man ikke har fået sat dejen over dagen inden 😃

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.