Frisk Cæsarsalat med Kylling og Croutoner

En enkel og meget lækker klassisk café salat. Caesar Cardini, opfinderen af salaten, er nok ikke helt enig i, at der skal tomater i, men det smager godt og så giver det lidt farve til salaten. Ellers ligger opskriften nogenlunde tæt op af den originale. Jeg brugte Feldsalat og Iceberg, men det bør være Romaine salat. Jeg brugte også sardiner i stedet for ansjoser – det skal man ikke! Ansjoser giver den helt rigtige salte smag, når den er blendet med i dressingen. Så opdager børnene den heller ikke. Opskriften er simpel at lave, ser godt ud og smager virkeligt godt.

Frisk Cæsarsalat med Kylling og Croutoner
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Ingredienser
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 stykker kyllingefilet
  • 1 stort romainesalat
  • 10 cherrytomater
  • Parmesan
Croutoner
  • 3 skiver daggammelt hvidt brød
  • Olivenolie
Dressing
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk vand
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 knsp sukker
  • 2 fed hvidløg
  • 3-4 ansjosfileter
  • 3 spsk fintreven parmesan
  • 2 dl olivenolie
  • Salt og peber
Tilbehør
  • Evt. godt brød
Sådan gør du
  1. Steg kyllingefileter 5-7 minutter på hver side i olivenolie. Skær fileter i tynde skiver.
  2. Kom alle ingredienser undtagen olivenolie i en blender og blend til en fin dressing. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, mens der blendes. Smag til med salt og peber.
  3. Skær brødet i skiver og fjern kanterne. Pensl med lidt olivenolie og skær skiverne i tern. Læg brødet på en bageplade og bag ternene i ovnen ved 200 grader i 12 minutter indtil de er sprøde og gyldne. Alternativt kan de steges på en pande.
  4. Vend croutonerne i den skyllede romainesalat sammen med kyllingeskiverne og stænk lidt dressing over. Drys med frisk revet parmesan og server med godt brød til.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Cæsarsalat med kylling

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.