Chicken Curry | 6pm.dk

Kylling i karry

Skal det være hurtigt, nemt og let krydret, så er denne cremede kylling i karry helt perfekt. En god Chicken Curry med en lækker cremet sauce lavet på kokosmælk og rød karry er en af vores familiefavoritter. Både fordi den smager virkelig godt, men også fordi den er klar på mindre end 30 minutter.

En god Chicken Curry er en nem hverdagsret, som man kan variere i det uendelige. I denne udgave er der kylling og peberfrugt i retten, men man kan faktisk bruge det meste fra grøntsagsskuffen. Den går også rigtig godt sammen med laks eller for eksempel svinemørbrad i tern. Men kylling i karry er den foretrukne udgave, og retten er nem at gå til; både når den skal laves, og når den skal spises.

Styrke 1 eller 10 på chili-skalaen

Vi er ikke kræsne derhjemme, så udover det mexikanske og italienske køkken, så er indiske retter meget populært blandt alle. Især hvis jeg formår ikke at lave den for stærk. Den røde karrypasta kan godt være svær at dosere, så jeg vil anbefale, at man starter med den halve mængde og så smager til med lidt mere. Næste gang retten så skal laves, kan man bruge den rette mængde fra starten. Et alternativ er at bruge den grønne karrypasta, som typisk er lidt mildere og derfor nemmere at dosere. Faktisk kan jeg nemt bruge et helt glas af den grønne og kun en spiseskefuld af den røde. 

Chicken Curry | 6pm.dk

Når alle i familien skal kunne spise denne Chicken Curry, så laver jeg den stærk nok til, at de lige præcis godt kan lide den, og så kommer jeg lidt ekstra styrke i min egen portion med en smule chiliolie. Chiliolien er rigtig god at bruge på denne måde, fordi det smager som om, chilien er lavet med fra starten, hvor man med chilipasta og tabasco godt kan smage, at det først er kommet i til sidst.

Karry

Udover karrypastaen er der også en god karry i en Chicken Curry til at give lidt mere smag. Karry er et blandingskrydderi, og derfor er der rigtig mange forskellige karryvarianter. Jeg bruger en rigtig god madras karry med en mellem styrke, som jeg køber i Torvehallerne i København. Jeg kan også anbefale den grønne Poonjiaji Curry Powder, som har en rigtig god smag og findes i supermarkedet. Ligesom med karrypastaen er det en god ide at starte med lidt karry og så smage til med lidt mere indtil smagen er perfekt.

Kylling i Karry

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk kokosolie eller olivenolie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 2 tsk karry
  • 2-3 spsk rød karrypasta efter smag og behag
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 rød peberfrugt
  • 500 g kyllingefilet
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 ds kokosmælk
  • ½ lime
  • 1 spsk brun sukker eller rørsukker
  • 2 spsk lys jævner
  • 2 tsk fiskesauce kan udelades
  • Basmatiris
  • Basilikum eller frisk koriander
  • 4 spsk peanuts
  • Naanbrød*

Sådan gør du

  • Kog ris til 4 personer efter anvisninger på pakken.
  • Snit løg og steg det 3 minutter i en gryde til det lige begynder at tage farve.
  • Snit hvidløg fint og riv ingefær på et rivejern. Jeg “skræller” ingefæren med en teske. Kom begge dele ned til løget sammen med karry, karrypasta og koriander. Steg videre ved svag varme i 2-3 minutter.
  • Skær rød peberfrugt i tynde strimler og halver dem. Kom peberfrugt i gryden sammen med lidt ekstra olie. Steg videre i 2 minutter ved mellem varme.
  • Skær kyllingefilet i stykker på 2-3 cm og steg dem på en pande. Krydr med salt og peber. Steg kyllingstykker i 4-5 minutter, til de har fået lidt farve, men ikke er stegt igennem endnu. Kom kyllingestykkerne i gryden.
  • Tilføj kokosmælk, saften fra ½ lime og brun sukker. Lad det simre til kyllingen er gennemstegt og risen er færdig. Rør jævner ud i et glas med lidt af saucen og kom det i gryden sammen med fiskesauce. Lad det koge op og server varmt.
  • Varm naanbrød i ovnen eller på en brødrister.
  • Pynt retten med grofthakkede peanuts og hakket basilikum eller koriander og læg resten af lime ved siden af.

Noter

* Hvis tiden er til det, så giver hjemmelavede naanbrød lige et ekstra løft til retten.

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.