Blommemarmelade med Mirabel | 6pm.dk

Blommemarmelade af Mirabel

Blommemarmelade er noget af det lækreste, og så er der masser af Mirabel blommer i august.

Jeg brugte en Mirabel Magda Jensen, som står bag vores hus. Blommen er rød med gult frugtkød og denne type er modne i slutningen af august. Naboen har et træ med gule mirabel, og de er modne i midten af august.

Jeg var lidt sent ude, så jeg fik kun til et glas, men til gengæld var de fint modne. Blommerne skal være modne, men ikke alt for modne. Det giver en let syrlig smag, som passer helt perfekt til marmeladen.

Blommer til marmelade | 6pm.dk

Mirabellemarmeladen koges af to omgange. På den måde er skallerne noget nemmere at få af, da de ikke er så spændende i marmeladen. Til gengæld når skallerne at give lidt flot farve til marmeladen.

Krydderier

Jeg bruger vanillesukker i denne opskrift – mest fordi vanillestænger er så dyre, at mit sønderjyske hjerte nægter at betale så meget.

Der er gode muligheder for at variere sin blommemarmelade. Prøv for eksempel med 1 tsk anis, 1 tsk kardemomme eller revet skal fra 1 appelsin. Skal marmeladen være mere spændende, så passer Mirabel fortrinligt sammen med 1 tsk chili. Så kommer den lidt over i chutney-genren.
Også de italienske krydderier giver interessante variationer af blommemarmeladen. Prøv 1 tsk timian eller 1 tsk oregano. Så er der en krydret marmelade til en god stærk ost.

Blommemarmelade af Mirabel

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 1 kg Mirabel blommer
  • dl vand
  • 1 tsk vanillesukker (eller 1 vanillestang)
  • 200 g sukker
  • Atamon

Sådan gør du

  • Skyl og tør blommerne.
  • Udsten blommerne og kog dem i vand i 4-5 minutter, indtil de er bløde.
  • Mos blommerne gennem en si for at fjerne skallerne. Jeg brugte mit spätztle jern, men en si med jævnt store huller er fin.
  • Kom blommekødet sammen vanillesukker og sukker retur i gryden og kog under omrøring i ca. 10 minutter, indtil den har konsistens som marmelade. Læg evt. en skefuld på en kold tallerken for at kontrollere konsistensen, da marmeladen samler sig, når den afkøles.
  • Hæld marmeladen på et varmt skoldet glas, som er skyllet med 1 tsk atamon i 1 dl vand.

Prøv også Blommemarmelade med kanel og mandler eller Rabarbermarmelade med æble og vanille.

Blommemarmelade | 6pm.dk
Rabarbermarmelade | 6pm.dk

Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig på Instagram med #6pm_dk.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.