Hjemmelavet ingefærshot med lakrids

Ingefærshot

En nem opskrift på ingefærshot med masser af variationsmuligheder. Når man har en halv pakke ingefær tilbage efter en indisk ret, så skal den da ikke gå til spilde.

Og så kan jeg godt blive lidt afhængig af et shot ingefær om morgenen. Man kan både tabe sig, øge immunforsvaret og skabe balance i maven med ingefær.

Variationer

Lidt research viser, at de fleste opskrifter blander vand, ingefær, lidt sødt, noget frugt og evt. lidt krydderi til at give lidt smag.

  • Vand og ingefær er for det meste i forholdet 100 g til 1 liter. Nogle gange op til det dobbelte ingefær, men det syntes jeg ikke giver den store forskel.
  • Det søde kan være rørsukker eller honning (1 spsk pr. liter). Jeg foretrækker smagen fra honning.
  • Frugten kan være alt fra æbler (1-2 stk pr. liter), citron (saft fra 1-3 stk pr liter) og appelsiner til grøntsager som rødbeder og gulerødder samt kombinationer af alt sammen. Her foretrækker jeg sødmen fra æblerne evt. med en lille smule citron.
  • Krydderiet er oftest timian eller gurkemeje men kan også være chili og peberkorn. Jeg bruger lakrids, fordi det smager rigtig godt i denne drik. Er der ikke lakrids i, bruger jeg en smule gurkemeje, men udelukkende for farvens skyld… Det er sikkert også sundt, så alle vinder.
  • Har man et klæde til at sigte saften igennem, bliver den absolut pænest, men man kan sagtens nøjes med en si. Det giver lidt bundfald, som overhovedet ikke gør noget dårligt for drikken.

Hvis man i øvrigt skulle være i tvivl om ingefærens gode effekt på sundhed, så er der ingen tvivl efter at have set denne video om ingefærens mange gode egenskaber.

Tip

Den bedste og nemmeste måde at skrælle ingefær på er med en teske, som man skraber på overfladen. Så går det som en leg. Bare spørg Jamie.

Ingefærshot med lakrids

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 1 liter

Ingredienser

  • 1 l vand
  • 100 g ingefær
  • 1 økologisk citron
  • 2 æbler
  • ½ spsk lakridspulver (kan udelades)
  • 1 spsk honning

Sådan gør du

  • Skræl ingefær med en teske og skær den i skiver.
  • Skær citronen i tynde skiver. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både.
  • Kom ingefær, citroner, æbler sammen med lakridspulver og honning i vandet og lad det simre under låg i 45 minutter
  • Køl af og kom på skoldede flasker.

Noter

Lav et par liter af gangen. De kan holde sig i en måneds tid i køleskabet.

Sådan ser det ud med bundfald; det gør ikke nogen forskel smagsmæssigt, men det ser pænere ud uden.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.