Hjemmelavet oliventapanade til ostebordet

Rustik Oliventapenade

Denne rustikke oliventapenade er fast inventar på vores (næsten) ugentlige ostebord. Den er nem og hurtig at lave, og så går den perfekt sammen med et godt stykke flutes.

Nu elsker jeg “rustikt mad”, for i min ordbog betyder det: lavet på den nemme og lidt grove måde. I virkeligheden er det “landlig, bondsk, grov”, og det passer stadig rigtig godt til tapenaden. Det skal ikke være så sirligt det hele, og når oliventapenaden ikke er blendet til den fineste mos, så er der stadig struktur og smag tilbage.

Jeg er ellers ikke meget for ansjoser, men tapenaden får en speciel god smag. Jeg er glad for, at jeg prøvede det, for det er en de ting, man ellers nemt kan finde på at springe over – og så snyder man sig selv for en god smagsoplevelse.

Tapenaden er også rigtig god til sandwich, som tilbehør til pastaretter, dip til grøntsager eller topping på pizza.

 

Rustik oliventapenade
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
15 min
 


Ingredienser
  • 250 g sorte oliven uden sten (de kedelige på glas)
  • 4 ansjosfileter (eller 3 tsk havsalt)
  • 2 spsk kapers
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 rød peber (eller 4 spsk soltørrede tomater)
  • 50 g revet parmesan
  • 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
  1. Blend alle ingredienser til en grov masse. Tilsæt evt lidt mere olivenolie.
Noter

Hvis du ikke bruger ansjoser, skal der lidt havsalt i.

 

Når man har lavet denne tapenade et par gange kan man begynde at eksperimentere med andre ingredienser. Det kan være chili, krydderurter, røget paprika (min favorit), persille og forskellige nødder. Det er en af de nemme retter, hvor man med simple midler kan gøre det meget personligt.

Opskriften er baseret på en af mine bedste italienske kogebøger “Italiensk Inspiration”.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det!
Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig ?