Sportsboller

Så har kokken fået en ny KitchenAid røremaskine. Og så skal der bages amok. Jeg har hidtil bagt en del, men det er da blevet ulige meget nemmere med lidt røre-hjælp i køkkenet. Og så er det bare lækkert med nyt legetøj!

Sportsboller er en af de første forsøg med røremaskinen. Alene navnet sportboller er jo mægtigt sjovt – jeg ved ikke, om man bliver lidt mere sportslig af at spise bollerne, men man behøver bestemt ikke at have joggingtøj på, mens de spises.

Derudover så smager bollerne med fuldkorn og havregryn rigtig godt og er meget nemme at lave. De har en god overflade og får en god fast struktur med masser af fylde. De kan bruges både i madpakken eller som morgenboller. 16 boller bliver fint store. Ønskes morgenboller, er der til ca 20 stk.

Sportsboller
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
1 t
Samlet tid
1 t 15 min
 
Antal: 16 boller
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 5 dl skummet-, mini- eller kærnemælk
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 dl havregryn
  • 200 g fuldkornsmel
  • 600 g hvedemel
  • 1 æg til pensling (eller mælk)
Sådan gør du
  1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt mælk, salt, sukker, rapsolie, havregryn og fuldkornsmel.
  2. Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til dejen er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene.
  3. Form 16 boller og lad dem hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.

  4. Pensl med æg eller mælk og drys evt. med sesamfrø. 

    Bag ved 200°C i 15 minutter til de er gyldenbrune.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Lidt info fra Arla om “Sportsboller”, som ikke så meget beskriver selve bollen som fyldet: “Sportsbollen var et begreb, der blev lanceret i 1990. Det skete ved et samarbejde mellem Forbrugerstyrelsen, idrætsorganisationerne og brødproducenterne. Idéen var at få børn og unge til at spise sundere i forbindelse med sport – og resten af dagen. Sportsbollen var en grovbolle, der kunne købes som den var. Eller med fyld, hvor den blev kaldt “Scorer”, “Sprinter” og “Server”. Der er stadig plads til forbedringer, når det gælder sund mad i sportshallernes cafeterier og kiosker.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Skriv her.