Pasta med kylling og flødesauce

Cremet pasta med kylling og to slags ost

En italiensk inspireret pasta med kylling, flødesauce og gruyere ost, som både er nem og hurtig at lave og som smager virkelig godt.

Selvom vi alle har travle hverdage, hvor det nogle gange skal gå lidt stærkt med maden, kan man sagtens lave en lækker ret, uden at det skal gå ud over kvaliteten. På under 1/2 time har man en lækker flødesauce med to slags ost og dejligt møre kyllingestykker, som både store og små elsker.

Jeg bruger gerne fettucini til denne ret. Det går rigtig godt sammen med den møre kylling, men alle slags pasta kan anvendes. Hvidvinen kan undlades, hvis man ikke vil åbne en hel flaske for denne ret, men det giver en helt speciel god smag med hvidvinen i – og så er der også et glas til kokken på en helt almindelig hverdag.

 

Cremet pasta med kylling

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 2 stilke selleri
  • 2 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk frisk timian (eller 1/2 tørret)
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl hvidvin*
  • 2,5 dl fløde
  • 1/2 tsk muskatnød
  • 4 kyllingefileter
  • 100 g gruyere ost (eller emmenthaler)
  • 1/2 dl parmesan
  • 1/2 dl frisk persille
  • 1 pakke fettuccini
  • Groft salt
  • 100 g sukkerærter (1 lille håndfuld)

Sådan gør du

  • Steg finthakket skalotteløg i smørret i 1 minut. Tilføj snittet selleri (gem toppene), forårsløg i tynde skiver, revet gulerod, timian og salt og peber og steg i 2 minutter.
  • Tilføj hvidvin og steg videre i ca 2 minutter til hvidvin er reduceret til det halve. Tilføj fløde og revet muskatnød og lad det simre i ca. 5 minutter.
  • Skær kylling i mindre stykker og tilsæt dem til saucen og lad det simre ca 5 minutter til kyllingestykkerne er kogte.
  • Kog pastaen som angivet på pakken.
  • Tilføj revet gruyere og parmesan ost og lad det smelte. Saucen må ikke koge. Tilføj hakket persille og smag til med salt og peber. 
  • Skær sukkerærterne i tynde skiver og rør dem i saucen. Bland det hele med pastaen og pynt med selleritoppe og friskrevet parmesan.

Noter

*hvidvin kan udelades, men det anbefales bestemt ikke. Meget bliver bedre med at glas godt hvidvin...

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

GemGem

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.