Krebinetter med nye kartofler og stuvede grøntsager

Livretten over dem alle: krebinetter. Siden jeg var en lille dreng, har jeg ønsket krebinetter på min fødselsdag, når man fik lov til at vælge sin livret. Der er ikke noget bedre end en god krebinet med en god panering serveret med nye kartofler. I “gamle” dage fik vi altid smørsovs til, men det tillader kolesterolpolitiet ikke mere. Man kunne måske også argumentere, at ekstra smeltet smør ved siden af den panering, der netop har opsuget alt smørret fra stegningen, ikke er helt nødvendig.

I stedet er der en god stuvning med blomkål eller hvad man nu har i køleskabet. Det kan være stuvede asparges, hvidkål, spidskål, ærter, gulerødder, ja det meste kan vel stuves med lidt mel og mælk. Kom lidt fløde i stuvningen, mens politiet ikke kigger. Så er det lidt som i gamle dage alligevel.

Jeg vil slet ikke komme ind på karbonade/krebinet problematikken, for hjemme hos os er det her krebinetter (selvom Tørsleff mener, at det her er hakkekarbonader – men hvad ved de om det?). Jeg foretrækker kalv og flæsk, men man kan også vælge at lave dem på svinekød alene. Opskriften er den samme.

 

Krebinetter med nye kartofler og stuvet blomkål
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
1 t
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 800 g hakket kalv og flæsk (8-12%)
  • 2 æg
  • 2 dl rasp
  • Salt og friskkværnet peber
  • Smør eller margarine til stegning
  • 1 kg nye kartofler
Stuvning
  • 1 blomkålshoved
  • 45 g smør (3 spsk)
  • 3 spsk mel
  • 4 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
Sådan gør du
  1. Kog kartoflerne

  2. Form seks krebinetter af farsen. Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem med en gaffel. Hæld rasp blandet med salt og peber op i en dyb tallerken.

  3. Vend krebinetterne i først æg og derefter rasp og steg dem ved middel varme ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

  4. Pluk blomkålen i buketter. Smelt smørret i en gryde og rør melet i lidt ad gangen. Spæd med mælk lidt ad gangen, så melbollen er rørt godt ud. Tilsæt blomkålen sammen med salt og peber og lad det simre i 10 minutter.

  5. Server krebinetter med kartofler og stuvning. Pynt evt. med lidt persille.

Noter

Der må godt være en smule fedt (8-12%) i kødet. Det giver den gode smag. 


Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.