Souffle med hvidvin og grønt | 6pm.dk

Soufflé med hvidvin og grønt

Denne luftige og lette soufflé er fyldt med masser af gode grøntsager, frisk hvidvin og lækker italiensk ost. Perfekt til en frokost med familien eller vennerne.

Soufflé

En soufflé er nærmest som fyldet til en tærte eller som en luftig æggestand med grøntsager. Den er meget let og fluffy, selvom der også er en cremet bechamelsauce og en del ost involveret.

Retten skal laves i et par steps, så madlavningen skal startes i god tid. Først skal grøntsagerne steges og saucen laves. Dernæst skal grøntsagerne køle af til sturetemperatur. Til sidst skal det hele samles og bages i ovnen. Fordelen er, at grøntsagerne kan laves i forholdsvis god tid, så der er tid til de andre retter i menuen. Så skal det hele blot samles til sidst, så det kan serveres lige ud af ovnen.

Souffle med hvidvin og grønt | 6pm.dk

Denne soufflé smager virkelig godt, og alle i familien fra de unge til de gamle, kunne lide den selvom den er stopfyldt med squash, asparges og ærter. Men lidt god hvidvin og en masse parmesan kan gøre underværker for en ret.

Påskefrokost, pinsefrokost eller bare en italiensk inspireret familiefrokost

Jeg brugte denne soufflé som en af flere små retter til en hyggelig påskefrokost med familien. Udover at smage godt, så ser souffléen også godt ud på frokostbordet. Jeg elsker konceptet omkring den italienske familiefrokost, hvor hele familien mødes og deler flere små og simple retter. Find inspiration til flere italienske retter her.

Soufflé med Hvidvin og Grønt

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Afkølning 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 1 frokostret

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 squash
  • Olivenolie
  • 1 bdt grønne asparges
  • 100 g ærter
  • 1 dl hvidvin
  • 6 æg

Sauce

  • 20 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 100 g parmesan
  • 1 muskatnød (ca. ¼ tsk)
  • 100 g ost (f.eks. emmenthaler*)
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Grøntsager

  • Hak løg og squash fint. Steg det i 10 minutter i olivenolie ved mellem varme mens der røres jævnligt.
  • Tag tre asparges fra og bræk de træede ender af resten. Snit asparges fint og kom dem på panden sammen med hvidvin. Lad det simre i 10 minutter til alle grøntsager er møre.
  • Flæk de hele asparges to gange på den lange led og blancher dem i kogende vand i 2 minutter. Lad dem dryppe af og tænd ovnen på 180°C.

Sauce

  • Smelt smørret ved svag varme i lille gryde og pisk melet i. Pisk derefter mælk i lidt ad gangen, så hele smørbollen røres ud. Kog op og lad det simre i 5 minutter.
  • Riv ca. 75 g af parmesanen i sovsen sammen med en smule muskatnød. Skær emmenthaler i små bidder og kom dem i sovsen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld halvdelen af saucen ned til grøntsagerne, som moses godt sammen. Lad det køle af til stuetemperatur og stil resten af saucen til side.

Soufflé

  • Del æg i blommer og æggehvide. Rør blommer i grøntsagsblandingen. Pisk æggehvider til en skum og vend den i grøntsagsblandingen.
  • Fordel grøntsagsblandingen i to-tre små, smurte ildfaste fade og riv de sidste ca. 25 g parmesan henover. Slut af med de flækkede asparges på toppen.
  • Bag soufflé i ovnen 15 minutter ved 180°C til de er gyldne på toppen. Varm resten af saucen op og server ved siden af.

Noter

*Har man adgang til italienske oste, bruges i stedet toma, tallegio eller fontina ost.

Opskriften er inspireret af Jamie Cooks Italy. En fantastisk bog med meget lokale og simple retter lavet af forskellige mamas i Italien. God bog til inspiration til den italienske familiefrokost.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.