Kylling paneret med græsk yoghurt og panko sammen med chorizo. Tilsat alt for meget revet ost og en lækker italiensk krydret tomatsauce på cherrytomater. Det er opskriften på en ny livret!
Panko paneret kylling
Kyllingen er paneret med græsk yoghurt og panko tilsat parmesan. Yoghurten er med til at sikre, at kyllingen er saftig indvendig og sprød udenpå. Hvis man ikke har brugt panko før, så er det nu, det skal prøves. Panko er rasp, men lavet på lidt større brødkrummer. Lidt ligesom forskellen på flagesalt og groft salt. Det giver en sprød overflade. Rasp kan også bruges, men det giver en lidt mere bastant overflade. Panko er også godt til friture, og når man steger disse kyllingefileter, så skal der er også bruges rigeligt med fedtstof. Jeg bruger lige store dele af olivenolie og smør, men ren raps- eller solsikkeolie kan også sagtens bruges.
Krydret sauce
Chorizoen giver en god krydret smag, som er perfekt sammen med kylling. Alternativt kan pepperoni også bruges. Saucen er også godt krydret, når jeg laver den. Så går den fint i hak med den krydrede chorizo. Jeg bruger både lidt chili og røget paprika, og her skal man passe på, så saucen ikke bliver for stærk, men blot har lidt bid. Jeg starter ud med et lille drys chiliflager og smager så til, når saucen er ved at være færdig. Så er det nemmere at justere.
Kalorielet
Den her ret er på ingen måder kalorielet. Skal den gøres lidt “sundere” kan brødet eller pastaen udelades og revet ost kan reduceres i både mængde og fedtprocent. Paneringen vil suge en del fedtstof til sig, men her er raps- eller solsikkeolie det lidt sundere alternativ. Men nogle gange må man også forkæle sig selv lidt. Så bliver løbeturen blot lidt længere i morgen…
Paneret kylling chorizo med tomatsauce
Ingredienser
- 100 g græsk yoghurt 10%
- 100 g Panko brødkrummer
- 100 g parmesan
- 4 kyllingefileter
- Salt og Peber
- 200 g revet mozzarella
- Frisk basilikum
- 2 spsk olivenolie
- 30 g smør
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk tørret oregano
- ½ tsk chiliflager
- 1 tsk røget paprika
- 2 spsk konc. tomatpure
- 2 dl hønsebouillon
- 350 g cherrytomater
- 100 g chorizo
- 400 g pasta penne
- Italienske flutes
Sådan gør du
- Skær kylling halvt igennem på den lange led og kom lidt revet ost og 3-4 blade basilikum i. Luk den med en kødkål.
- Fileterne paneres først i græsk yoghurt og derefter i panko blandet med revet parmesan og salt og peber.
- Steg dem i 10 min på hver side og vend nogle gange, så paneringen ikke branker. Kom lidt ekstra fedtstof på første gang de vendes. Læg fileterne til side og drys med lidt salt.
- Steg fintsnittet hvidløg i lidt olie sammen med oregano, chili og røget paprika indtil det dufter. Tilsæt tomatpure, vand, bouillon terning og cherrytomater og steg videre i ca 5 minutter til tomater sprækker.
- Kom tomatsaucen i et ovnfast fad og kom kyllingen over. Fordel resten af den revne mozzarella omkring kyllingen sammen med chorizo i skiver.
- Bag retten ved 225 grader varmluft i 15 minutter til kyllingen er gennemstegt.
- Kog pasta efter anvisninger på pakken og varm de italienske flutes i ovnen.
- Pynt med frisk basilikum og server med pasta og flutes til.