En burger starter med en god hjemmebagt burgerbolle. Denne version er lidt grovere end mit traditionelle valg af burgerboller, og den passer perfekt til en lakseburger eller bare en god burger, hvor der godt må være lidt mere fylde og smag i bollen.
Gourmet Burger | Kyllingeburger | Lakseburger |
Når man tænker over, hvor nemt det er at røre en dej sammen og bage nogle lækre boller, så er det underligt, at det ofte er der, man springer over. Det tager 10 minutter at røre dejen sammen, 5 minutter at forme bollerne og 10 minutter at bage dem samt lidt ventetid ind i mellem. Jeg får helt dårlig samvittighed, når jeg en sjælden gang forfalder til at købe en pakke færdige burgerboller.
Burgerboller skal være lidt flade, og det gør jeg ved at lade dem hæve med en ren bageplade over, som er trykket let ned over bollerne. Læg evt. film eller bagepapir imellem. Så holder de en fin form.
Burgerboller med spelt
Ingredienser
- 2½ dl mælk
- 25 g gær
- 100 g speltmel
- 350 g hvedemel
- 50 g smør
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- Sesamfrø eller Nigellafrø
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent mælk og ælt med speltmel og halvdelen af hvedemelet.
- Smelt smørret. Pisk æg og gem lidt til pensling. Tilsæt æg, smeltet smør, sukker og salt.
- Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til dejen er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene.
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 20 minutter.
- Form 10 boller* og tryk dem flade. Lad dem hæve lunt under et viskestykke eller husholdningsfilm i 30 minutter.
- Pensl med æg og drys med sesamfrø eller nigellafrø. Bag ved 230°C i 8-10 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.
Noter
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk