Velsmagende fuldkornsboller på 30 minutter. Opskriften er perfekt til en hurtig morgenmad eller en hyggelig eftermiddag, og bollerne er en sikker succes hos ungerne. Dejen får lov at hæve, mens ovnen varmer op, og det giver fint hævede boller med den helt rigtige smag.
Bollerne er også gode på en hyggelig søndag sammen med hjemmelavet varm kakao med flødeskum. Man kan købe en kakao og varme den op, men den “rigtige” hjemmelavede kakao smager altså bare bedre, og så tager det ingen tid at lave.
Opskriften har reddet mig flere gange, hvor jeg ikke har fået lavet den koldthævede dej dagen før eller hvis jeg bare ikke har så meget tid til bagningen. Og nogen gange får vi bare en pludselig indskydelse og lyst til friskbagte boller, og så gider jeg ikke vente 1 ½ til 2 timer.

Lynhurtige boller med hjemmelavet varm kakao
Ingredienser
Boller
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- 50 g smør
- 1 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 200 g fuldkornsmel
- 350 g hvedemel
- evt. birkes eller sesamfrø til drys
Kakao
- 5 spsk kakaopulver
- 4 spsk sukker
- 1 l mælk
- 1/4 l piskefløde
Sådan gør du
Boller
- Rør gær ud i lun mælk og tilsæt smeltet smør. Tilsæt fuldkornshvedemel og ælt dejen.
- Tilsæt sukker og salt og hvedemelet lidt af gangen og ælt godt.
- Del dejen i 12 stykker og form bollerne. Pensel med lidt mælk og drys evt. med birkes eller sesamfrø.
- Sæt bollerne i en kold ovn og tænd på 225°C og bag i 20 min.
Kakao
- Kom det hele i en gryde og varm op under omrøring.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Serveres varmt og lækkert med flødeskum på.
Prøv også den lækre blommemarmelade, som passer perfekt til.

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk
